petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave WTA turnira u Pragu i Rabatu

Ove nedelje na rasporedu su dva ženska turnira. Dame će igrati u Pragu i Rabatu, a evo i kratkih najava za te turnire.

WTA Prag:

S obzirom da je Češka velika sila u tenisu što u muškom što u žendkom tenisu, bio je red da naprave jedan turnir koji je dostojan njenog imena. Do sada su uglavnom organizovali čelendžere za muškarce, ali WTA Prag je turnir koji će u budućnosti privlačiti najbolje igračice sveta u to nema sumnje.

Najzvučnija imena koja će igrati ove nedelje u Pragu su:
Karolina Pliškova koja je postavljena za prvu nositeljku, Petra Kvitova, Darija Kasatkina, Barbora Zahvalova Stricova, Katarina Siniakova i još mnoge.

Titulu brani Nemica Mona Bartel koja je u finalu prethodne sezone pobedila Karolinu Pliškovu.

Od ostalih igračica koje brane veći broj poena izdvajamo Stricovu i Siniakovu koje su stigle do četvrtfinala.

Igračica koja se svojim igrama ističe ovde jeste najbolja igračica iz Češke Karolina Pliškova. Ona je 2015. godine osvojila titulu, 2016. igrala polufinale, a prethodne sezone finale. Pored njeg tu je još jedna Čehinja koja igra konstantno dobro u Pragu, a to je Stricova koja je u prethodne tri sezone stizala do četvrtfinala.

Ovde bismo vam skrenuli pažnju da kada se sastanu dve Čehinje u Češkoj retko kada imamo „razbijanje“. Te igračice se uglavnom dobro poznaju i njihovi mečevi teško idu u over i tri seta.

WTA Rabat:

Turnir u Rabatu je turnir sa vrlo turbulentnom istorijom. Ovaj turnir nije mogao da se skrasi sa jednim mestom već se godinama igrao na različitim lokacijama. Sve je počelo u Kazablanci, pa se turnir selio u Fes i u međuvremenu je čak menjao i ime. Ipak, konačno su se stvari konsolidovale te se turnir sada već drugu godinu za redom igra u Rabatu.

Pošto se maltene igra u Africi nema potrebe pričati o uslovima. Biće veoma toplo, što će podlogu dosta usporiti, a loptica će imati veliki odskok pri udaru o tle.

Najzvučnija imena koja će igrati ovde su:

Elis Meretns, Dominika Cibulkova, Laura Zigemund, Sara Erani, Timea Baboš i još mnoge.

Titulu brani Ruskinja Anastastija Pavljučenkova koje neće biti ove godine u Rabatu tako da će Rabat dobiti novu šampionku.

Igračice na koje vam mi skrećemo pažnju su:

1) Aleksandra Krunić koja se muči sa povredom leđa još od turnira u Čarlstonu. Generalno igra loše ove sezone, a kada se doda ta povreda koja nije bezazlena ona će joj samo otežati igranje. Svakako treba igrati protiv nje.

2) Betani Matek Sands igra treći turnir u sezoni nakon teške povrede kolena. Daleko je ona od neke forme, a šljaka i rovito koleno ne idu u istu rečenicu. Ni od nje ne očekujemo neke dobre rezultate.

Turnir u Rabatu se igra za nagradni fond od 250 000 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje