petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji fudbaleri poslednjih godina

Debata koja uvek zauzima jedno od centralnih mesta u razgovorima ljubitelja sporta jeste koji fudbaler je najbolji na svetu. Naravno u zadnjih desetak godina, dva imena su polarizovala svet, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, ali kako njihovo vreme prolazi i godine ih stižu, dobijamo nove favorite.

Pa ko je najbolji igrač na svetu? Trenutno sada ima više igrača koji pretenduju na to mesto. Postoje razne ponude u kladionicama na temu najboljeg strelca, asistenta, itd, i to sve možete naći na stranici Mozzart Sport. No ipak, nigde nemamo kvote ili makar nekakvu tabelu na pitanje ko je nabolji fudbaler sveta.

Naše istraživanje je suzilo rezultate na tri imena:

-Robert Levandovski
-Mohamed Salah
-Kevin De Brujne

Novi talenti

Verovatno ste se zaprepastili nakon čitanja ali trenutno, ova tri igrača odskaču od svih ostalih, pa čak i Ronalda i Mesija. Njihovi timovi su jedni od najjačih u Evropi, a oni su vođe istih.

Da odmah na startu skratimo priču i kažemo da Mesi nije zaslužio Zlatnu Loptu, već Levandovski koji zadnje dve godine pravi nerealne golgeterske učinke u dresu Bajerna iz Minhena. Ako već nijedna nagrada nije dodeljena za 2020, kada su on i Bavarci počistili celu Evropu, mogao je mirne duše ove godine da bude proglašen najboljim igračem na planeti. A pride što je Leva u istom tempu nastavio, i srušio sve moguće rekorde, među njima i onaj Gerd Milerov po broju golova i jednoj sezoni Bundeslige. Ove godine, na 20 utakmica Bundeslige on već ima 23 gola, a znamo da dodaje gas u poslednjem delu sezone.

Iako svi pominju osovinu Mane-Firmino-Salah, svi mi znamo da je vođa u celo priči Egipćanin. Liverpulovi uspesi su krenuli nakon dolaska Jirgena Klopa, ali najzaslužniji na terenu za to je Salah, koji je ne samo najbolji strelac Liverpula, a više puta in Engleske Premijer Lige, već je igrač koji je dao najviše golova u presudnim momentima. Svako ko igra EPL fantazi za koliki je uticaj ovog igrača i zašto je nezamenljiv kod Redsa. Do odlaska na Kup Afričkih Nacija, Salah je u 20 Premijerligaških utakmica za Liverpul postigao 16 golova i još devet namestio, tako da Vam to sve govori.

Kevin De Brujne je sinonim za Mančester Siti. Belgijanac je jednostavno srce i duša ovog tima, i naravno da su Građani izgubili finale Lige Šampiona nakon njegovog izlaska. Iako najdominantniji tim u Evropi u poslednje četiri godine, Mančester Siti je bez De Brujnea pa makar 30 posto slabiji. Isto važi i za Belgijsku reprezentaciju koja je prepuna mega zvezda tipa Lukakua, Azara, Vitsela. Velika je nepravda načinjena prema njemu u poslednjih par godina jer niti je osvoji internacionalni trofej sa Sitijem niti sa reprezentacijom, a od individualnih priznanja je samo dobio dve nagrade za najboljeg igrača Engleske Premijer Lige za 2020. i 2021 godinu.

Časne pohvale

Pored ova tri majstora, postoje još nekoliko imena koja pretenduju da im se pridruže a to su Kilijan Mbape koji je u poslednje vreme malo u senci nakon Mesijevog dolaska, kao i Erling Haland, koji preti da ugrozi Levandovskog i njegove rekorde. Mlada garda fudbala pred kojima je tek vreme.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje