četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Dario Šarić

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Dario Šarić je krilni centar izabran kao 12. pik na Draftu 2014. godine od strane Orlando Magica, ali su njegova prava trejdovana u Philadelphiu 76ers za koju danas nastupa. Kao najkorisniji igrač sa Hrvatskom reprezentacijom u uzrastima do 16. i 18. godina, polako je gradio svoje ime u Evropskoj košarci kroz Zagreb, Cibonu i evroligaški Anadolu Efes. Ima 22. godine i solidan broj utakmica Evrolige što mu je dalo neophodno iskustvo da postane već sada 2. najbolji košgeter među novajlijama.

Mnogi su bili skeptični za njegov period tranzicije (uostalom kao i za sve evropske košarkaše), međutim adaptirao se odlično i dobija isti broj minuta kao što je dobijao u Efesu. Dario za 24 minuta igre 10,8 poena i 5,9 skokova, dok broj blokada nije na visokom nivou, ali ih je imao par prilično spektakularnih.

https://youtu.be/97NO0jB5bPo?t=13s

Njegova najbolja poenterska utakmica dogodila se 9.2. upravo protiv ekipe koja ga je draftovala, a nije mu pružila šansu. Šarić je zabeležio 24 poena u tom meču. U sezoni je imao još 3 izuzetno dobre poenterske partije sa 2x po 21 poena, i 1x kada je postigao 20pt.

Organizacija 76ersa uočila je talenat kod visokog hrvatskog igrača i želi da gradi svoju budućnost sa Šarićem, Embiidom i Simmonsom. Prošlih sezona su bili kanta za napucavanje, već od ove sezone dobijaju neophodni respekt, a sledeće sezone sa ambicioznim mladim igračima možda uđu u Plejof.

Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde – Malcolm Brogdon.


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje