subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Jamal Murray

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Jamal Murray igra na pozicji bek-šutera, a izabran je kao 7. pik na Draftu 2016. godine od strane Denver Nuggetsa. Murray se za sada odlično pokazao u klasi rookie-a i čini se da je ekipa iz Kolorada uradila dobar posao za budućnost.

Jamal je rođen u Kanadi, a još kao dete pokazao je afinitete prema narandžastoj lopti.  Na Nike Hoop samitu 2015. proglašen je za MVP-a, a takođe isto zvanje stekao je i na takmičenju srednjih škola Kanade.

Išao je jednu godinu na koledž Kentucky gde je beležio odlične brojke – 20 poena 5,2 skoka i 2,2 asistencije po meču uz šut za 3 poena od 40,8%. Na Pan-američkim igrama osvojio je srebro sa reprezentacijom 2015. godine.

Murray je odlično ušao u NBA sezonu i proglašen je rookiem meseca oktobra i novembra. U februaru je proglašen MVP-om na All-Star utakmici zvezda u usponu. kada je postigao 36 poena u pobedi Sveta nad SAD.

Odigrao je svih 68 utakmica regularne sezone i trenutno je na proseku od 9,3 poena 1,8 asistencije i 2,5 skokova. Najefikasniju utakmicu imao je još 22. novembra kada je postigao 24 poena protiv Chicago Bullsa.

U 29 utakmica je bio dvocifren ove sezone, od čega je imao 6 utakmica sa 20 i više poena. Za sada ima najbolje brojke u mesecu martu kada u 8 utakmica beleži za 24 minuta igre 13 poena.

Denver Nuggetsi imaju velike šanse da uđu u Plejof što će biti i odlično iskustvo za ovog sjajnog mladog šutera.


Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde https://www.sportskenovosti.net/tag/najbolji-sa-drafta16/ 


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje