utorak, 23. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Jaylen Brown

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Jaylen Brown je krilni igrač izabran kao 3. pik na Draftu 2016. godine (iza Ben Simmonsa i Brandon Ingrama) od strane Boston Celticsa. Iako nije dostigao pun potencijal i nije žargonski rečeno još uvek igrački eksplodirao u NBA, pokazao je u par utakmica šta košarkaška javnost u najjačoj ligi na svetu može da očekuje.

Rođen je 24. oktobra 1996. u Džordžiji gde je i išao u srednju školu Wheeler (srednju koju je pohađao i zlatni olimpijac iz Sidneja – Shareef Abdur-Rahim, kao i JJ Hickson). Školi je pomogao da osvoji državno prstvenstvo pogodivši 2 slobodna bacanja na 0.6 sekundi do kraja meča.

Bio je proglašen za 4. najboljeg igrača iz svoje generacije iza Ben Simmonsa (76ers), Skal Labissière (Kings) i Brandon Ingrama (Lakers).

Sa reprezentacijom SAD osvojio je zlatnu medalju na prvenstvu Amerike za uzrast do 18. godina. Tada je bio u timu sa Stanley Johnsonom (Detroit) i Justice Winslowom (Miami).


Šou Browna protiv Lakersa u Staples Centru


Pohađao je univerzitet Berkley u Kaliforniji gde je beležio 14.6 poena, 5.4 skoka i 2 asistencije po meču, ali nije imao uspeha na NCAA turniru.

Sin profesionalnog boksera, Brown je pravi borac na terenu. U svojoj rookie sezoni beleži  6,4 poena 0,8 asistencija i 2,9 skokova za 16,7 minuta igre.

U predsezoni je bio solidan i beležio dobre partije, dok je kada je krenula regularna sezona često imao minorne minute. Međutim, kada je dobijao šansu znao je da je iskoristi. Njegova najbolja partija bila je protiv Cleveland Cavaliersa 3. novembra kada je zabeležio 19 poena 5 skokova 3 urakdene lopte 2 asistencije i 1 blokadu. Odigrao je ukupno 61 meč, a 16 puta je bio dvocifren. Sigurno je da njegovo vreme tek dolazi.


Najbolji potezi Browna u sezoni 2016-17


Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde https://www.sportskenovosti.net/tag/najbolji-sa-drafta16/ 


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje