četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Joel Embiid

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Joel Embiid je kamerunski centar izabran kao 3. pik na Draftu 2014. godine (iza Andrew Wigginsa i Jabari Parkera) od strane Philadelphie 76ers. Iako je izabran pre 2 Drafta, imao je dosta problema sa povredama stopala zbog kojih je morao da propusti čitave 2 sezone. Igrama ove godine smatran je za jednog od rukija godine, ali imajući u vidu da je odigrao samo 31 meč zbog sporog procesa inkorporiranja u tim zbog bojazni da se ne ponovi povreda, teško je za poverovati da će poneti tu titulu.

Rođen je 16. marta 1994. u glavnom gradu Kameruna (Janude) i njegov plan je bio da se bavi odbojkom u Evropi, međutim njega je na jednom trening kampu primetio zemljak Luc Mbah a Moute koji ga je usmerio ka SAD gde je Embiid išao i u srednju školu, a potom i 1 godinu na Kanzas Univerzitetu.

Embiid se našao na spisku reprezentacije Kameruna povodom predstojećem kontinentalnog prvenstva Afrike. Ali sumnja se da će ga organizacija Sixersa pustiti na ovakvu smotru gde bi mogao da rizikuje povredu.

Embiid je ove godine iako sa limitiranim minutama (imao je dozvolu da igra oko 28 minuta po preporuci klupskih lekara) beležio sjajne partije i vukao franšizu koja proteklih godina tone, ka pozitivnim rezultatima. Philadelphia je pobedila 13 mečeva od 31 koliko ih je Joel odigrao, ali i pored toga što ovaj skor nije fascinatan, u klubu svi veruju u bolje sutra, i stvorio se imidž procesa stasanja ekipe.

Embiid je prosečno beležio 20,2 poena (30. košgeter lige) 7,8 skokova (30. skakač lige) i 2,5 blokada (2. bloker lige).

Najbolju poentersku partiju ove sezone zabeležio je protiv Brooklyn Netsa kada je imao 33 poena za 27 minuta.

Od 31. meča koliko je odigrao, samo jedanput je bio jednocifren – protiv Toronto Raptorsa. Devetnaest (19.) puta je imao preko 20 poena, a 2x preko 30 poena.

Embiid je po statistici drugi najbolji bloker lige, a ukupno je udario 76 rampi.

https://www.youtube.com/watch?v=c3o6qcA6SRA

Proces je na kratko odložen


Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde https://www.sportskenovosti.net/tag/najbolji-sa-drafta16/ 


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje