subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najmoderniji fudbalski centar na celom kontinentu!

Fudbalski savez Maroka, otvorio je novoizgrađeni fudbalski kompleks u Sale-u, koji će nositi naziv kompleks Mohammed VI, vrednost ovog fudbalskog zdanja je 60 miliona evra, a to je iznos samo dodatnih radova na već postojeći kompleks koji je nosio naziv Maamorura. Smatra se da je ovo jedan od najvećih nacionalnih sportskih centara na svetu.

Ovaj sportski centar deo je projekta koji su pokrenuli Ministarstvo sporta Maroka i fudbalski savez ove zemlje u želji da profesionalnim sportistima ove zemlje daju najbolje moguće uslove za trening i napredak. Novi centar ima u svojim sadržajima terene sa prirodnom i veštačkom travom, terene za futsal, bazene, teniske terene i teren za fudbal na pesku. Potom su tu blok za fizioterapetu, zubare, psihologe, nutricioniste i ostale medicinske radnike.

Uz ovaj nacionalni centar, čak 5 klubova iz Maroka su u poslednje vreme izgradili i svoje sopstvene centre, to su Raya Kasablanka, Waydad, RS Berkane, FAR Rabat i Moghreb Tetouane.

https://twitter.com/MaghribFoot_/status/1205551819516198912

Fudbalski savez ima u planu izgradnju i 5 regionalnih fudbalskih akademija u Saidi (uskoro se završava izgrada), Agadiru, Ifrane-u, Beni Mellal- i Ksar el Kebiru.

Nova era Marokanskog fudbala i ulaganj u pravom smeru, kada je razvoj sporat u pitanju.


Slike preuzete sa twitter naloga @MaghribFoot_

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje