sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najveća utakmica srpskog fudbala večeras od 18 časova!

Večeras tačno od 18 časova očekuje nas najveća utakmica srpskog fudbala, jedno od najvećih fudbalskih rivalstava u svetu ili najkraće rečeno duel Crvene Zvezde i Partizana. Ovaj 153. večiti derbi odigraće se na stadionu “Rajko Mitić“ ili popularnoj beogradskoj “Marakani“, a očekuje se da će utakmicu direktno gledati oko 40 hiljada navijača.

Crvenoj Zvezdi se evenutalnom pobedom na ovom derbiju otvara kraći put ka tituli šampiona Srbije, jer trenutno imaju 6 bodova više od večitog rivala. Crveno-beli su veoma ubedljivi ove sezone što govori i činjenica da su zabeležili 19 pobeda, 3 remija i samo 1 poraz, te se sa tačno 60 bodova iz 23 utakmice trenutno nalaze na liderskoj poziciji srpskog prvenstva. Važno je napomenuti i to da se Crvena Zvezda trenutno nalazi u nizu od 5 pobeda, dok su neporaženi još sredine septembra prošle godine kada su upravo u 152. večitom derbiju poraženi od Partizana sa 1:0, fantastičnim pogotkom Leonarda iz polu-voleja u 89. minutu. Po pitanju novog duela dva najpoznatija srpska kluba glavni trener Miodrag Božović “Grof“ izjavio je: “Teško je novo reći o derbiju, jedan od najvećih u Evropi, iako mnogi “pljuju“ po njemu izaziva ogromno interesovanje širom kontinenta. Teško je prognozirati takav meč, ali s obzirom da igramo na Marakani nadam se da ćemo pobedit“. Ukoliko Božović ne bude pravio veće izmene u timu očekuje se standardna formacija 4-2-3-1: na golu mladi Filip Manojlović, Dušan Anđelković na levoj i Marko Petković na desnoj bekovskoj strani, kapiten Aleksandar Luković i Abraham Frimpong kao štoperi, Donald Mičel i Damijen LeTalek ispred njih kao povučeni vezni igrači, Gejlor Kanga na poziciji ofanzivnog veziste, Džon Ruiz na levom i Srđan Plavšić na desnom krilu, dok će Ričmond Boaći u špic napada.

Partizan se posle veoma lošeg starta sezone vratio u šampionsku formu, ali prvobitna nepažnja koštala je crno-bele zaostatka od čak 6 bodova pred plej-of. Trenutno se nalaze na 2. poziciji sa 54 boda iz 23 utakmice, a zabeležili su 17 pobeda, 3 remija i 3 poraza. Kao što je to slučaj kod Crvene Zvezde, i klub iz Humske 1 trenutno se nalazi u nizu od 5 prvenstvenih pobeda, dok su neporaženi još sredine avgusta i utakmice sa subotičkim Spartakom (1:2). Ono što treba da raduje Marka Nikolića, nakon čijeg dolaska je usledila pobedniča forma crno-belih, jeste činjenica da njegova ekipa poseduje najbolju defanzivnu u lgii sa samo 11 primljenih golova i biće veoma teško Zvezdinim napadačima da probiju taj zid koji grade Vulićević, Ostojić, Miletić. Glavni Jedan od najomiljenijih trenera Partizana u poslednjih nekoliko godina pred susret sa crveno-belim izjavio je: “Oni imaju starije igrace, šest stranaca im počinje mečeve, plus povratnici Luković i Anđelković. Prvi su na tabeli, igraju na svom stadioni, ali mi ćemo prema svega misliti o nama i kako ćemo izgledati na teren“. Očekuje se da Marko Nikolić na teren izvede standardnih 11 igrača u formaciji 4-2-2-2, što bi trebalo da izgleda ovako: Filip Kljajić među stativama, Nemanja Miletić levo, Miroslav Vulićević desno, dok će na pozicije štopera stati Bojan Ostojić i Nikola Milenković. Ispred njih Marko Jevtović i Everton Luiz kao defanzivni vezni igrači, Alen Stevanović i Nebojša Kosović na ofanzivnijijim pozicijama, dok će u samom vrhu stojati najbolji strelac Leonardo i talentovani Uroš Đurđević.


Poslednjih 5 večitih derbija:

17.09.16 SL Partizan Crvena zvezda 1 : 0
16.04.16 SL Crvena zvezda Partizan 1 : 1
27.02.16 SL Partizan Crvena zvezda 1 : 2
12.09.15 SL Crvena zvezda Partizan 3 : 1
25.04.15 SL Crvena zvezda Partizan 0 : 0

Kvote: 2,00 | 3,20 | 3,45 (kladionica Sekabet)

Za ovaj 153. večiti derbi nećemo vam ostavljati predloge jer je ovo jedan od duela koje je najteže predvideti. Predlažemo vam samo ovo, uživajte gledajući utakmicu, a nadamo se da će u prvom planu biti samo fudbal, a ne one loše stvari koje se viđaju sve češće i češće.

Miodrag Božović i Marko Nikolić večeras na teren izvode najbolje što imaju, pa sa pravom možemo da se nadamo atraktivnom fudbalu sa mnoštvom prelepih akcija, dok bi pune tribine beogradske “Marakane“ trebale da budu dodatna motivacija i jednoj i drugoj ekipi. Zvezda danas slavi svoj 72 rođendan, a bez sumnje možemo da očekujemo nameru crno-belih da im to slavlje pokvare na najgori mogući način, uzimanjem sva 3 boda. Uživajte!


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje