četvrtak, 18. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najveći se penzionisao!

Jedan od najboljih atletičara i sportista svih vremena, Jamajčanin Usein Bolt (30) je trkom u Londonu stavio kraj na svoju veličanstvenu karijeru.

Legendarni Bolt je na stazi u Londonu u sklopu Svetskog prvenstva poslednji put u svojoj karijeri trčao na 100 metara. Nažalost po njega i brojne fanove širom sveta, nije uspeo da se oprosti zlatnim odličjem, jer je kroz cilj prošao treći i tako poneo bronzanu medalju. Ipak, sprinter koji je u karijeri postigao mnogo toga, zlatne medalje, obaranje svetskih rekorda dobio je skandiranje i ovacije celokupne publike u Londonu, što je Bolt zasigurno i zaslužio, imajući u vidu „trag“ koji je ostavi u atletici, a i u sportu uopšte.

Jamajčanin je svetski rekorder u trci na 200 metara sa vremenom od 19:19 postavljenog na Svetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine, a postavio je i najbolje vreme i na trci 100 metara sa vremenom 09:58, takođe na SP u glavnom gradu Nemačke.

Tokom svoje prebogate karijere Bolt je osvojio : 8 zlatnih medalja sa Olimpijskih igara, 11 zlata, dva srebra i jednu broznu sa Svetskih prvenstava u disciplinama u kojima je trčao – 100 metara, 200 metara i 4×100 metara.

JEDAN JEDINI, NEPONOVLJIVI – USEIN BOLT!!

 


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje