petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nakon fudbalera na red stigli i treneri

Nakon odabira fudbalera i dodeljivanja nagrada u brojnim kategorijama i izborima, proglašeni su i najbolji selektor, odnosno najbolji trener za 2016. godinu. U kategoriji predvodnika nacionalnih timova ponedu je odneo selektor reprezentacije Portugalije, Fernando Santos, dok je kod trenera u klubovima najbolji bio predvodnik Atletiko Madrida, Diego Simeone u izboru Instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS).

Santos je sa Portugalom osvojio Evropsko prvensto i time zauzeo prvu poziciju, ispred predvodnika Islanda, Larsa Lagerbeka. Treće mesto zauzeo je Nemac Joakim Lev, četvrti je Kris Kolman selektor Velsa, a potom slede Didije Dešan (Francuska), Antonio Konte (Italija).

Kod trenera, Simeone je pobedio u tesnoj „trci“ Zinedina Zidana za samo 5 poena, iako je od njega izgubio finale Lige šampiona. Treće mesto je zauzeo Klaudio Ranijeri i njegova neverovatna sezona sa ekipom Lestera, Pep Gvardiola se našao na poziciji broj 4, a zatim slede i Unai Emeri, Luis Enrike i Jirgen Klop.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje