petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nakon samo četiri dana podneo ostavku!

Veliko interesovanje sportske javnosti pre nekoliko dana privukla je vest da je rumunski strateg – Mirčea Lučesku imenovan za novog trenera ukrajinskog velikana, Dinamo Kijeva.

Glavni razlog toga, jeste taj da je iskusni stručnjak u periodu od 2004. do 2016. godine sa velikim uspehom predvodio tim Sahtjora, koji je ujedno najveći protivnik kijevskom Dinamu.

Lučesku je stavio potpis na dvogodišnju saradnju, te iako se u prvi mah činilo da njegovo postavljanje za šefa stručnog štaba neće izazvati „veliku buru“, desilo se upravo suprotno. Naime, brojni fanovi Dinama su žestoko negodovali zbog njegovog dolaska, posebno preko socijalnih mreža, gde je bilo mnoštvo kritika na ovakvu odluku, čak i nekih neprimerenih fotografija.

Stoga, rumunski stručnjak je odlučio da samo posle četiri dana podnese ostavku, jer prema njegovim rečima – ne želi da radi u neprijateljskoj atmosferi.

„Nažalost, odlučio sam da odustanem od saradnje sa Dinamom. Zahvalan sam porodici Surkis koja mi je ponudila saradnju i ukazala poverenje, ali za mene je nemoguće da radim u neprijateljskoj atmosferi, naročito kada je rasplamsavaju navijači čija je podrška preko potrebna klubu. Nikada nisam bio kukavica i uvek sam prihvatao sportsке izazove poput prelaska iz Galatasaraja u Bešiktaš, odnosno posle Rapida, dolazak u Dinamo iz Bukurešta. U Turskoj i Rumuniji takođe vlada jako suparništvo između navijača, ali su me dočekali raširenih ruku. Ipak, sada nisam mogao da dopustim da navijači rade protiv interesa kluba“, rekao je Lučesku.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje