subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nakon sjajnih mečeva dobili smo polufinalne parove!

U utorak veče ekipe, Barselone i Ajaksa izborile su plasman u polufinale Lige Šampiona, a večeras nakon preostalih revanš susreta u okviru 1/4-finala, saznali smo koja druga dva tima su obezbedili učešće u samoj završnici ovog prestižnog takmičenja…

Prošlogodišnji finalista, Liverpul je novom pobedom nad portugalskim prvakom, Portom ovoga puta na gostovanju (1:4) opravdao ulogu favorita koju je imao u ovom dvomeču i ukupnim rezultatom 6:1 obezbedio plasman u polufinale. Strelci za „Redse“ bili su – Sadio Mane, Mo Salah, Roberto Firmino i Virdžil van Dajk, dok je jedini gol za domaći tim postigao – Eder Militao. Engleski predstavnik će za protivnika u polufinalu imati španskog velikana – Barselonu, te je za mnoge ljubitelje fudbala ovaj duel i tkz. „finale pre finala“.

 

U spektakularnoj utakmici između dva engleska tima, Mančester Siti je na svom terenu savladao Totenhem rezultatom 4:3, ali ipak, londonski klub ide dalje, jer je trijumfovao u prvom utakmici sa 1:0 i ukupnim rezultatom 4:4 izborio plasman u polufinale, zbog golova postignutih u gostima. „Građani“ su poveli već u 4. minutu meča golom Rahima Sterlinga, ali je u Son sa dva brza gola (7. i 10. minut), preokrenuo rezultat u korist svog tima. Samo minut kasnije, Bernardo Silva je poravnao na 2:2, da bi se na odmor otišlo rezultatom 3:2, nakon novog pogotka Rahima Sterlinga u 21. minutu igre. Prednost u ukupnom rezultatu timu iz Mančestera doneo je Kun Aguero, da bi konačan rezultat postavio Fernando Ljorente 15-tak minuta pre kraja utakmice. Sastav, Pepa Gvardiole je u samoj nadoknadi vremena postigao i peti gol na susretu i tako izazvao erupciju oduševljenja među domaćim simpatizerima, ali je gol nakon asistencije iz VAR sobe, pogodak opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije. Totenhem će tako u polufinalu „snage“ odmeriti protiv holandskog giganta, Ajaksa, u dvomeču koji je malo ko mislio da je realan u ovoj fazi takmičenja.

 

Prve polufinalne utakmice na programu su 30. aprila kada će uloge domaćina imati ekipe, Barselone i Totenhema, dok su revanš utakmice zakazane za 7. maj u Liverpulu, odnosno Amsterdamu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje