četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Naomi Osaka šampionka Indijan Welsa

Japanska teniserka Naomi Osaka osvojila je turnir u Indijan Welsu. Ona je u finalu pobedila Ruskinju Dariju Kasaktinu rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:2 za nešto više od sat vremena igre.

S obzirom kako su obe igrale tokom ovog turnira očekivala se dosta veća borba. Obe su na startu bile nervozne te su odmah razmenile po brejk. Kasatkina je uglavnom prva imala priliku da napravi brejk, ali nakon propuštenih prilika je uglavnom klonula što je Osaka znalači iskoristila.

Prvi set je rešen sa jednim brejkom koji je Osaka napravila u osmom gemu. Takav rasplet prvog seta bio je poguban po Kasatkinu koja kao da nije imala plan B  za nastavak meča. Osokoljena osvajanjem prvog seta Osaka je nastavila sa dobrom igrom. Napravila je brejk na startu drugog seta, i to je bio početak kraja. Govor tela kod Kasatkine nije bio najbolji i samo je bilo pitanje kojim rezultatom će Osaka pobediti.

Do kraja meča Osaka je napravila još jedan brejk i sa 6:2 osvojila i drugi deo igre za pobedu i trofej.

Ovo je Osaki prvi trofej u karijeri. Čeka je veliki skok na WTA listi, a pored trofeja zaradila je i ček na 1 340 860 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje