četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Napravio šampionski tim na Jamajci

Mnogo srpskih fudbalskih stručnjaka rade svuda po svetu, a do skora je jedan od njih, Slaviša Božičić predvodio proplasiranu ekipu prvog dela šampionata Jamajke-Montego Bay United, po isteku ugovora decembra 2016-te vratio se u Srbiju, a o fudbalu na Jamajci je rekao:

Montego Bay je ekskluzivno letovalište

„Po dolasku u klub, imperativ je bio da se bude u vrhu tabele. Da se tim nađe među četiri ekipe koje će kroz plej-of da se bore za prvaka Jamajke. Uradilo se i više, pa su svi bili prezadovoljni. Zaista, ostvareno je mnogo i svi su svesni da se sa vrha najlepše vidi. Vidi se i najdalje, sve do šampionskog trona. Sada je klub i finansijski stabilniji jer Fudbalski savez Jamajke nagrađuje onog ko je na polusezoni prvi prošao kroz cilj“,

O stilu fudbala koji je gajila njegova ekipa Montego Bay je rekao:

Nije bilo lako ostvariti uspeh. Na samom početku imali smo kadrovskih problema. Kako je vreme odmicalo ekipa se stabilizovala i krenula sa blistavim partijama i željenim rezultatima. Uspeo sam defanzivni stil igre, koji je kolektiv do tada gajio, da promenimo u najofanzivniji. Montego junajted je igrao napadački, stvarao puno šansi i u svakoj utakmici održavao visok ritam svih 90 minuta. Mislim da je to razlog što naše utakmice danas posmatra u proseku po 7.000 gledalaca. To je kuriozitet, ako se uzme ukupan broj stanovnika. Posebno želim da naglasim da je ženski deo publike većina na našim utakmicama“.

Pored njega u klubu je bio i još jedan čovek sa ovih prostora?

„Veliki ponos za mene lično je što mladi Zvezdan Đorđilović igrao u životnoj formi. Zasijao je punim sjajem. Vrhunskim igrama postao je ljubimac publike. Svojim fenomenalnim prodorima i centaršutevima postao je prvi asistent tima. Zahvaljujući njegovom učinku, Dino Viliams je prvi strelac prvenstva . Veliko je danas interesovanje za Đorđilovića u okruženju, čak stižu pozivi MLS – lige“ 

Trener Božičić i srpski fudbaler Đorđilović

Za ljude koji fudbal na Jamajci prate samo preko kladioničarskih listi Božičić je na pitanje da li je na Jamajci fudbal amaterski, odgovorio:

„Ne bih se složio. Nisu amateri, daleko od toga. To je zemlja sa mnogo talentovanih fudbalera. Ako u organizacionom pogledu klubovi budu postigli više standarde siguran sam da bi fudbalska igra dobila još jednu svoju pravu, sjajnu i veliku zvezdu sa Jamajke“.

Montego Bay United je i posle odlaska trenera Božičića i Đorđilovića zadržao visok nivo igra, i trenutno deli prvo mesto sa ekipama Tiwoli Garedens i UWI.

Montego Bay United- šampioni prvog dela 2016/2017

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje