petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Naš ekspert za hrvatski fudbal tipuje za vas!

Dogovorili smo saradnju sa saradnikom iz Splita koji će u budućnosti davati predloge iz hrvatskog fudbala, nadamo se da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćete biti zadovoljni predloženim tipovima!


20:15 Rijeka – Osijek

Finale prije finala! Vjerovatno i najbolji opis današnje polufinalne utakmice kupa! Na praznoj Rujevici snage će po četvrti puta ove sezone odmjeriti Rijeka i Osijek.

Rijeka je pred ovu utkamicu izgleda odlično, prekid prvenstva za njih je očigledno dobro došao s obzirom da je trener Rožman uspio uštimati svoje trupe do savršenstva, barem se tako čini nakon ovih prijateljskih utakmica u kojima su doslovce torpedirali protivnike! Inter je poražen sa 4:1 a Istra je popila 5:1. Ono što je impresivno prije svega (koliko se može vidjeti u nekim sažetcima) je lakoća sa kojom je Rijeka igrala, neki mehanizmi su poboljšani kao i sama uigranost igraća dok se psihički doimaju vrlo dobro.

Osijek je svoju generalku a i jedinu pripremnu utakmicu odigrao protiv Dinama, utakmica je bila zatvorena za javnost i bez nekih opširniih izvještaja tako da ne mogu reći kako su točno izgledali, ali sudeći po postavama može se reći da nisu bili najbolji s obzriom da su poraženi sa 2:1 a Dinamo u toj utakmici nije koristio neke najbolje igrače poput Petkovića, Ivanušeća, More, Leovca a priliku su dobili brojni mladi igrači poput Gvardiola, Đire i Kulenovića koji su počeli od prve minute.

Gledamo li individualnu kvalitetu ove dvije momčadi prednost sigurno moramo dati Osijeku koji je po nekom igračkom kadru sigurno koplje iznad ali u taktičkom smislu su debelo iza prve tri momčadi HNL. Problem Osijeka prije svega je loša raspodjeljenost kvalitete, politika kupovine igrača kod njih je vrlo loša; primjerice centralni vezni igrači su visoke kvalitete i konkurencija je vrlo tijesna dok na krilnim pozicijama Osijek ima samo Grezdu koji je daleko od stare forme i osim njega praktički nikoga tko bi mogao biti kompetitivan najvećim rivalima. Isto tako je i na napadačkim pozicijama gdje imamo Marića i Mancea, dva napadača sličnog, gotovo istog stila igre a još od malih dana iz matematike znamo da su + i + jednaki -.

Velik hendikep Osijeka je i odabir trenera posljednjih nekoliko godina, Zekić, Skender pa sada Kulešević svojim taktičkim stilom igre ne odogovaraju momčadima koji su u vrhu tablice i favoriti na gotovo svakoj utakmici, njima više odgovara kada su u podređenoj poziciji i igraju na kontra napade, isto tako osim Zekića druga dva trenera su pokazali da ne posjeduju niti dovoljno kvalitete i iskustva za momčad Osijeka. Gostujući susreti za Osijek su treći njihov problem pred ovu utakmicu, činjenica da su najistočnija momčad sigurno im ne ide u plus s obzirom da se na gostovanja putuje više od konkurencije iz primjerice Zagreba ali sigurno nije opravdanje za katastrofalan gostujući učinak ove sezone, u 12 gostujućih utakmica ove sezone Osijek je ostvario samo jednu pobjedu te je čak šest puta poražen.

Rijeka u ovom trenutku izgleda puno bolje, taktički su puno bolje pripremljeniji od Osijeka, u korist im ide i domaći teren na kojem su od Osijeka poraženi samo dva puta u posljednjih 10 godina (ukupno se igrlao 22 utakmice a poraze je Rijeka upisala 2017 i 2011 godine). Moj prijedlog oklade bio bi prolaz Rijeke koji je trenutno na tečaju oko 1.60, a zbog važnosti utakmice sigurno se isplati razmotiriti i okladu na broj žutih kartona (granice su 4.5 i 5.5 i smatram da bi obje mogle u „over“) a za ljubitelje oklade na golove preporučio bih klađenje u živo s obzirom da je ovdje rijeć o jednoj utakmici i moguće je očekivati takozvane „late over“.

By Crne Kese (https://www.facebook.com/CrneKese001/)


Fotografija: Youtube (Screenshot)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje