četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Naš saradnik za hrvatski fudbal tipuje za vas (11.07.2020)

Dogovorili smo saradnju sa saradnikom iz Hrvatske koji će u budućnosti davati predloge iz hrvatskog fudbala, nadamo se da ćemo imati uspešnu saradnju i da ćete biti zadovoljni predloženim tipovima!


FINALE
Da netko danas u Slavonskom Brodu ili pak za sedam dana u Sinju nudi ulaznice za finale Lige prvaka u zamjenu za ovaj dvomeč vjerovatno, odnosno siguran sam ne bi se dobro proveo. Pred Brođanima i Sinjanima je dvomeč vrijedan druge lige i povratka na staru slavu ovih kultnih klubova.
Marsonia, iznjedrila nam je Olića, Mandžukića, Karića, Mujčina i još brojne druge igrače koji su žarili i palili nacionalnom ligom, a bome i na svjetskoj sceni. Klub je osnovan daleke 1909. godine i to prema sačuvanim zapisnicima, ali postoje naznake da se to dogodilo i ranije. Kroz povijest su mijenjali nekoliko imena, ali najduže se zadržalo ovo sadašnje, Marsonia. Mnogi Brođani kao najveći uspjeh kluba izdvojiti će pobjedu nad Hajdukom iz Splita 1994, godine kada su Splićani igrali četvtfinale Lige prvaka. U međuvremenu, Marsonia je lutala od prve nacionalne pa do prve županijske lige u kojoj su proslavili 100 godina. Ove sezone predvođeni nekim dobro poznatim imenima hrvatskog nogometa poput Maria Cubela (koji je u svojoj bogatoj karijeri branio boje Hrvatskog Dragovoljca, Rudeša i Zagreba) ili pak Hrvoja Mišića (koji je upisao preko 60 nastupa za Široki Brijeg) sezonu su završili na prvom mjestu s 38 bodova iz 17 odigranih utamica, tri više od prvog pratitelja Belišća.
Danas im u goste dolazi sinjski Junak, nekada stabilni drugoligaš osnovan je 1916. godine od strane entuzijasta koji su po livadama naganjali kožnatu loptu, mahom su to bili studenti koji su studirali u drugim, većim gradovima. Zanimljiva je i legenda po kojoj je Junak dobio ime, naime bilo je to iz dišpeta prema Hajduku, jer ako Splićani mogu imati Hajduka zašto Sinjani ne bi mogli imati Junaka!? I u njihovoj povjesti bilo je poznatih imena, iz ne tako davne mogu se izdvojiti Mirko Hrgović, Goran Sablić ili pak Vedranj Runje i Tonči Gabrić dok oni stariji sigurno pamte Slavena Zambatu i Svemira Delića koji su ponikli u Sinju. Svoju dominaciju u Dalmaciji Junak je potvrdio i ove sezone (prošle sezone također osvojili 3.HNL Jug) s 35 bodova iz 18 odigranih susreta sezonu su završili s dva boda više od RNK Split. U Junaku sada igraju poznata imena najboljih hrvatskih nogometnih akademija, tu je i Stipe Barač također vrlo dobro poznato ime naših travnjaka koji je svoju sreću tražio od RNK Splita, Dugopolja pa preko Čelika iz Zenice i Islanda. Svakao još treba izdvojiti i iskusnog Vardića kao i „killera“ Andrića ili pak Boticu. Uz njih dobro poznato ime je i ono Ivana Mastelića.
Ono što mi očekujemo danas je prije svega prava fešta nogometa u Slavonskom Brodu, iz oba tabora utakmica se najavljuje kao „utakmica desetljeća“ što je sasvim logično s obzirom na ulog i interes lokalne publike pa i šire javnosti. Ove kvalifikacije, odnosno finalni susreti za ulazak u 2.HNL igraju se na dvije utamice pa je isto tako logičan i mudar pristup utakmici, opipavanje snaga s mislima da je za početak najvažnije ne primiti gol pa se tako oklada na manje od 2.5 gola čini kao sasvim dobar odabir. Momčadi su kao što sam napisao na početku teksta popunjene nekim iskusnim igračima koji će svoje mlade i kvalitetne suigrače znati usmjeriti i držati mirne glave te ne očekujem srljanja u napadu, posebice ne u prvom poluvremenu. Isto tako obje momčadi su ponajbolje obrane svoje lige, posebice Marsonia koja je u 17 utakmica primila samo 13 golova dok je Junak u 18 primio 24. Osim kvalitete u ovom dvomeču sigurno će jako bitna biti i taktika, a očekivati možemo i brojne duele koji će zasigurno smanjivati vrijeme aktivne igre, pa samim time i broj opasnih pokušaja prema suparničkom golu.
PROGNOZA: manje od 2.5 golova @2.30


By Crne Kese (https://www.facebook.com/CrneKese001/)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje