četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Naše košarkašice ubedljive protiv Litvanije u Istanbulu

SRBIJA – LITVANIJA 96:61 (26:18, 34:15, 22:11, 14:19)

U poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj (17-27. jun 2021), ženska seniorska reprezentacija Srbije pružila je sjajnu partiju i ubedljivo savladala Litvaniju u Istanbulu rezultatom 96:61. Naš tim je pre ovog meča već obezbedio plasman na EP, i to peti put uzastopno!

Srbija je dobro otvorila meč, a posle dve trojke Bruks i jedne Dabović u 5. minutu povela 15:4. Blistala je Jelena Bruks, pogodila još dva puta za tri poena, ali su se raspucale i Litvanke, pa su uhvatile priključak – 20:16, 8. minut. Izabranice selektorke Marine Maljković na prvu pauzu otišle su sa „plus osam“ (26:18).

Druga četvrtina je krenula u istom ritmu. Srbija je kontrolisala igru, a posle nekoliko minuta bez poena na obe strane, pogodila je trojku Čađo, a onda i za dva Jovanović, za velikih 33:18. Nastavile su naše devojke da podižu prednost, vezala je šest poena Crvendakić, pa opet poentirala Jovanović, onda i Krajišnik (43:18). Igrale su Srpkinje sjajno u svim fazama igre, prosto mlele protivnika, podigle i na 30 poena razlike u finišu druge deonice (55:25), pa je selektorka Maljković dala priliku i mlađim igračicama Jovani Nogić i Teodori Turudić.

Dominirala je naša reprezentacija i na startu drugog poluvremena i držala od 25 do 30 poena prednosti. Ioako u ovom periodu igre naš tim nije bio toliko efikasan, Litvanike jedinostavno nisu imale nikakve šanse protiv mnogo kvalitetnije Srbije. Donela je Nogić svojom drugom trojkom do tada najvećih 73:40 u 27. minutu, a na poslednju pauzu otišlo se sa ogromnih „plus 38“ – 82:44.

I u poslednjoj četvrtini rasla je naša prednost (85:44, 32. minut). Odlično je pogađala Nogić, pa Krajišnik, razlika gotovo da nije ni padala, pa je Srbija rutinski privela meč kraju.

Kompletnu statistiku možete videti ovde

http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/game/0702/Serbia-Lithuania#tab=boxscore

#Našu reprezentaciju protiv Litvanki u Istanbulu bodrila je i potpredsednica KSS za žensku košarku Ana Joković.

IZJAVE

Nevena Jovanović

– Završili smo pobedom, što je najbitnije. Iako utakmica nije imala takmičarskog značaja, za nas jeste. Hteli smo da, kako nam je Marina rekla, budemo u prvom šeširu, što dalje zavisi od FIBA. Osim toga, želele smo da priču završimo na pravi način. Pobedile smo i naravno da smo srećne. Sad, idemo dalje…

Tina Krajišnik

– Presrećna sam, jer mislim da smo veći deo utakmice ispoštovale ono što se tražilo od nas. Pružile smo maksimum, ovo je bitna pobeda, jer sad možemo da budemo u prvom šeširu. Možemo da se nadamo relativno lakšoj grupi za predstojeće Evropsko prvenstvo…

Saša Čađo

– Čestitam mom timu na plasmanu na Evropsko prvenstvo. Put nije bio lak. Ovo su male pripreme, pred one velike pripreme koje nas čekaju pred leto. Nadam se da će sve devojke ostati zdrave i da ćemo imati dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za predstojeće takmičenje. Budite uz nas!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje