subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nate Wolters: Ta atmosfera se ne zaboravlja, Novače dođi!

Američki plejmejker Nejt Voltes po drugi put je član Crvene zvezde. Ovaj 30-godišnji košarkaš rodom iz Minesote, koji je prve košarkaške koledž korake učio u Južnoj Dakoti, svoje ime stvarao je u Evropi.

Na mnogim mestima “ispod rejtinga” i potcenjen, Nejt je u četvrtak uveče odigrao pred krcatom dvoranom Menora Mivtacim” utakmicu za pamćenje, ili kako je trener Dejan Radonjić naglasio “najbolju utakmicu u dresu Crvene zvezde”.

Nejt se priseća prvog susreta sa tribinama Arene i Pionira i nezaboravnog iskustva koje je tada imao, a koje nestrpljivo priželjkuje i u ovoj sezoni:

’’Bila je to moja druga sezona u Evropi kada sam došao u Crvenu zvezdu. Sećam se da su navijači bil neverovatni i nešto što nikada neću zaboraviti jeste ta atsmosfera. Nadam se da ćemo ove sezone ponovo moći da igramo pred punom halom i da ću ponovo moći da osetim taj ambijent. Trener je sjajan, imam puno istih saigrača kao u prvom mandatu. Osećam se veoma dobro ovde i biće to zabavna godina, srećan sam što sam se vratio”.

Nejt je svoju karijeru gradio pod obručima, ali nije bilo previše poznato da je veliki zaljubljenik tenisa i još jednog velikog Zvezdaša Novaka Djokovića:

Košarka mi je oduvek omiljeni sport, ali probao sam da igram tenis da osetim neko drugačije iskustvo. Mislim da je dobro igrati još neki sport pored onog koji je primaran, čisto da osetite promenu. Na mentalnom planu je ta promena isto bitna jer je tenis individuaalana sport i potrebno je da budete mentalno jaki. Nisam bio sjajan u tenisu, ali je bilo dobro iskustvo igrati još nešto osim košarke.Tenis je vrsta mentalnog sporta i pokušavao sam to iskustvo da iskoristim u košarci. Popravio sam rad nogu i brzinu, ali i mentalni iskorak koji sam napravio…Znam da je Novak dolazio na neke utakmice Crvene zvezde. Znam da prati tim i to mi je zaista sjajno. On je verovatno najbolji igrač svih vremena. Nadam se da će doći na neku utakmicu i ove godine, veliki sam njegov navijač, trudim se da pratim teniske turnire, a pogotovo Grend slemove. Veoma je zabavno gledati ga.

O mogućem “sudaru” sa najboljim svih vremena kaže:

Zaista nisam toliko dobar u tenisu. Nisam igrao jako dugo tako da ne bih baš voleo da se suočim na terenu sa Novakom. Oduvek sam bio bolji košarkaš nego teniser, tako da je tenis više prestavljao hobi i nešto što bih mogao da igram u slobodno vreme do kraja života. Trenutno ne igram puno tenis jer sam fokusiran na košarku, ali verujem kada završim profesionalnu karijeru da ću često igrati tenis’’  rekao je Nejt koji je drug epizodu u dresu Crvene zvezde sa kojom već ima trofeje počeo na najbolji mogući način.

Beogradska publika i naši navijači će prvu priliku da pruže podršku našim momcima imati u sredu u “Štark Areni” protiv Žalgirisa od 19 časova.


Izvor: KK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje