subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA PO: Boston i Wizardsi najavljuju dobru seriju!

Od 19h odigraće se utakmica četvrtfinala Plejofa Istočne konferencije između Boston Celticsa i Washington Wizardsa.


Ekipa Zelenih je stigla do ove faze takmičenja kroz preokret u prvoj rundi protiv Chicago Bullsa gde su gubili sa 0-2, a na kraju pobedili sa 4-2. Tragedija koja je zadesila Isaiah Thomasa uticala je i na igru Bostona, ali je sve na kraju došlo na svoje mesto pošto je prvoplasirana ekipa Istoka izbacila Bullse koji nisu ni zaslužili da igraju doigravanje.

Jedna od stvari koje je Brad Stevens izmenio nakon poraza, jeste i to što je u startnu petorku uvrstio iskusnog Gerald Greena koji je doneo energiju ekipi i bolju kretnju lopte.

Wizardsi su imali svoj duo bekova na All-Star nivou. John Wall je bio fenomenalan u prvoj rundi protiv Hawksa beležeći u proseku 29,5 poena i 10,3 asistencije, dok je Bradley Beal beležio 25,8 poena ali uz svega 26% šuta za 3 poena.


Međusobni dueli:

Ove sezone odigrali su 4 duela i podelili pobede na 2-2. Međutim, komentari i trash talk su bili na vrlo visokom nivou.

John Wall je učestvovao u prvom incidentu kada je zbog oštrog faula nad Marcus Smartom dobio isključujući flagrant 2 faul.

https://www.youtube.com/watch?v=mQEWz_m3NBY

U Bostonu je opet jedan od aktera bio Wall kome je Crowder upirao prste u lice posle meča i tu je došlo do svađe.

https://www.youtube.com/watch?v=iXrmKM-MnXc

Zbog svih dešavanja Wall je odlučio da se svi obuku u crno pred treću utakmicu aludirajući da gostujući igrači dolaze na sahranu!

S obzirom na ovako duboku istoriju događaja samo u ovoj sezoni, svesni smo da će serija biti izuzetno zanimljiva uz dosta intenziteta i psihičkog nadmudrivanja.

Ukoliko Wizardsi žele da pobede, moraju da limitiraju pik Thomasa i Horforda (lakše reći nego uraditi) i Beal ne sme imati šut za 3 poena kakav je imao u seriji sa Hawksima.

Boston deluje kao kvalitetnija ekipa pre svega zbog klupe koja daje veći doprinos. Kvota da Boston osvaja seriju iznosi 1.64, a da završe posao u 7 utakmica iznosi 2.55.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje