petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA sećanja – Brandon Roy

NBA sećanja je rubrika gde se vraćamo u stara vremena kroz priču, fotografiju i video snimke. Setićemo se najboljih partija kako igrača sa ovih prostora, tako i nezaboravnih partija NBA superzvezda.


Brandon Roy je penzionisani košarkaš koji je prerano napustio NBA parkete zbog povrede. Rođen je 23. jula 1984. u Sijetlu, državi Vašington. Izabran je kao 6. pik na Draftu 2006. godine od strane Minnesote Timberwolves, međutim karijeru je započeo u Portlandu gde je igrao 5 sezona. Nakon operacije oba kolena, propustio je jednu čitavu sezonu da bi pokušao 2012. u ekipi koja ga je izabrala, ali njegova kolena nisu izdržala i nakon 5 utakmica se sjajni šuter povukao iz profesionalne košarke sa 28. godina.

Bio je lider u ekipi Portlanda, a dobio je nagrade za najboljeg rookie-a (novajliju godine). Tri puta je izabran kao rezerva za All-Star utakmice (2008.,2009. i 2010. godine). Prosečno je beležio 18,8 poena i 4,7 asistencija. Njegova najbolja sezona bila je 2008-09 kada je imao prosek od 22,6 poena.

Najboljih 10 poteza Brandon Roya kroz NBA karijeru.

Utakmicu karijere odigrao je 18. decembra kada je postigao 52 poena protiv ekipe Phoenix Sunsa.


Za ranije članke iz kategorije NBA sećanja kliknite ovde. Ukoliko imate sugestije i želje za nekim igračem posebno, napišite u komentaru ispod teksta.

Zapratite nas na našoj Facebook stranici za više vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje