sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Sjajni Giannis popeo Buckse na tron!

Milvaukee Bucks su završili pedesetogodišnju sušu i drugi put u istoriji trijumfovali NBA titulom.

Posle niza neuspelih pokušaja tokom godina, „jeleni“ glavnog trenera Mikea Budenholzera konačno su zauzeli tron u najjačoj ligi sveta. To se dogodilo nakon pobede sa 105: 98 (29:16, 13:31, 35:30, 28:21) nad Phoenix Sunsima u odlučujućem 6. meču finala. Tako je Milvaukee pobedio u seriji sa ukupnim rezultatom 4-2 pobede i u svoju vitrinu dodao drugi trofej Larri O’Brien-a nakon onog daleke 1971. godine, kada su tim do zlata vodile legende Karim Abdul-Jabar i Oscar Robertson.

https://www.youtube.com/watch?v=08UBCMsYJIQ

Danas je „jelene“ u velikoj meri predvodila druga buduća legenda svetske košarke – Janis Adetokumbo. Super zvezda Bucksa zasluženo je izabrana za MVP-a finala, nakon što je seriju okončala sa neverovatnih 50 poena, 14 skokova i 5 blokada u meču №6. Tako je grčka super zvezda postala prvi igrač u istoriji koji je osvojio nagrade za „Najnaprednijeg igrača“, „Najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone“, „Defanzivca godine“ i „Najkorisnijeg igrača finala“.

Janis je takođe prvi koji beleži prosek od najmanje 30 poena, 10 skokova i 5 asistencija uz šut od 60% iz igre u finalnoj seriji. Njegov prosek u ovogodišnjem sporu za naslov protiv Phoenika je 35,2 poena, 13,2 skoka i 5,0 asistencije uz 62% šuta sa terena. Janis je sve ovo postigao, iako pre početka Finala nije bilo jasno da li će se pojaviti u igri do kraja sezone. On je pretrpeo strašnu povredu tokom četvrte utakmice u seriji protiv Atlanta Havksa, koja mu, međutim, nije sprečila da dominira najvećom pozornicom svetske košarke.

https://www.instagram.com/p/CRlER_6BCSY/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje