petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Supertalentovani centar optužen po 12 tačaka?!

Protiv perspektivnog košarkaša New Orleans Pelicansa – Jaxsona Hayesa podignuta je optužnica po 12 tačaka nakon hapšenja čiji je snimak obišao ceo svet prošlog leta i opet užarila problematiku policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Među tačkama optužnice su porodično nasilje, nanošenje telesnih povreda partnerki, vandalizam, opiranje hapšenju i nasilno ponašanje prema policajcu.

Hayes je uhapšen 28. jula ispred svoje kuće u Los Anđelesu. Rođaka njegove devojke pozvala je policiju nakon što je primila poruku da je Hayes postao glasan i nasilan. Dolazak policije vidno ga je iznerviralo, svađao se i želeo se vratiti u kuću, a kada su ga policajci sprečili, odgurnuo je jednog od njih, nakon čega su ga oborili i koristili elektrošok.

Jedan od policajaca kratko mu je držao koleno na vratu pre nego što ga je kolega upozorio da ga pomeri. Taj je detalj posebno uznemirio američku javnost u svetlu ubistva Georgea Floyda, koji je preminuo nakon što mu je policajac gotovo 10 minuta držao koleno na vratu. Od tada je LAPD zabranio takvu primenu sile.

Nakon što je policija objavila snimak hapšenja, ona je postala viralna, a pokrenuta je istraga protiv policajaca o opravdanosti i količini sile primenjene pri uhićenju košarkaša.

Hayes je u ovoj sezoni, svojoj trećoj u NBA ligi, za Pelicanse odigrao 34 utakmice s prosjecima od 7.0 koševa i 3.5 skokova za 15 minuta igre.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje