četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NBA: Vakcinacija nije obavezna, ali su posledice finansijske prirode

Nedelju dana pre početka nove sezone NBA je saopštila kako je do sada kompletno vakcinisanje protiv COVID-19 obavilo 95 posto košarkaša. Među njima još uvek nije zvezda Brooklyn Netsa – Kyrie Irving.

NBA liga je odlučila kako neće zahtevati obaveznu vakcinaciju igrača pre starta sezone, ali je uvela prilično oštre mere kojih se moraju svi pridržavati prilikom treniranja, boravka sa ekipom, putovanja, gostovanja…

Isto tako, najavljeno je smanjenje plata za sve one koji će iz razloga što nisu primili vakcinu propustiti određeni broj utakmica, a takva mogućnost, da igra samo u gostujućim susretima i dalje važi za beka Netsa.

ESPN navodi kako će se narednih dana sastati čelni ljudi kluba koji je jedan od glavnih favorita za NBA krunu, te će odlučiti o sudbini Irvinga, odnosno, hoće li ga trener koristiti samo na gostujućim utakmicama, ukoliko igrač i dalje bude istrajan u svom odbijanju da se vakciniše.

Isto tako, neće o njegovoj sudbini odlučivati samo čelnici, već će na sastanku biti i druge dve klupske zvezde, Kevin Durant i James Harden, koji su se ranije izjašnjavali kako se nadaju Irvingu u sastavu i kako bi ga željeli pored sebe na parketu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje