četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nekadašnji igrač Šalkea ima novi klub

Džeferson Farfan, reprezentativac Perua, potpisao je danas ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, pošto je još od 20.oktobra 2016-te bio slobodan igrač posle isteka ugovra sa Al Džazirom.
Farfan sa predsednikom Lokomotive

Džeferson Farfan rođen je 1984-te u Peru-u, a najbolje se snalazi na poziciji desnog krilnog igrača. Karijeru je počeo u Alianca Limi iz koje 2004-te godine prelazi u holndski PSV. U ovom klubu odigrao je 162 meča, postigao 62 gola i imao 23 asistencije. Odlične igre donele su mu 10 miliona evra vredan transfer u Šalke 04, u ovom timu opet je imao značajnu ulogu i sakupio je u 7 sezona u ovom klubu, 228 nastupa uz 53 gola i 70 asistencija. U julu 2015-te Šalke ga prodaje za 7 miliona u Al Džaziru iz Ujedinjenjih Arapskih Emirata.

Za reprezentaciju Perua odigrao je 69 utakmica i postigao 19 golova.

Predsednik Lokomotive je o ovom transferu rekao: ,,Želimo dobordošlicu Farfanu u Lokomotivu. Mi smo iskoristili slobodu igrača da ga dovedemo u naš tim, ima veliko iskustvo i može da nam donese kvalitet u napadačkom delu tima. Ima želju da se dokaže i u ruskom prvenstvu, ali i na međunarodnoj sceni.Ugovor je potpisan do kraja sezone, sa opcijom produžetka na još godinu dana.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje