četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nekadašnji reprezentativac Brazila se vratio u ,,svoj“ klub!

Brazil, zemlja fudbala, kafe i sambe često nam pokazuje šta znači strastvena ljubav prema fudbalskoj igri i timovima, a da je poseduju i igrači koji nastupaju za te klubove, često se pokazuje kada se oni često i u najboljim godinama vrate iz Evrope, kako bi branili boje tih klubova. Najnoviji transfer koji može da se podvede pod tu vrstu jeste Frederico Chaves Guedes ili kraće Fred, koji će 1.januara 2018-te godine i zvanično postati igrač Kruzeira, za koji je nastupao pre odlaska u Olimpik Lion.

Fred ima 34 godine i igra na poziciji napadača, svoju karijeru počeo je u ekipi Amerika MG, ali već sa 18 godina prelazi u Kruzeiro gde je odigrao 71 meč i postigao 56 golova, što mu je donelo transfer u francuski Lion. U Lionu je proveo 4 sezone, odgirao 142 utakmice, postigao 42 gola i zabeležio 9 asistencije. Usledio je povratak u Brazil u ekipu Fluminensea (180 utakmica, 104 gola i 28 asistencije) i sezona i po u Atletiko Mineiru (57 ut,27 golova, 10 asistencije). Za nacionalni tim Brazila odigrao je 39 utakmice i postigao 16 golova.

O povratku u Kruzeiro je rekao: ,,Veoma sam srećan što sam ovde i želim da zahvalim svima na vašoj ljubavi, naročito predsedniku kluba Vagneri koji je radio na tome da ostvari moju veliku želju da se vratim mojoj kući,mom klubu. Siguran sam da ćemo ostvariti mnoge ciljeve zajedno. Želim svima Srećan Božić, jedva čekam da obučem plavi dres.“

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje