petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nema nameru da stane, Rubljovu titula u Hamburgu

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je titulu u Hamburgu, turniru iz serije 500, nakon što je u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:5.

Mladi Rus nastavlja sa fantastičnim partijama ove sezone. Ovo mu je 25. pobeda ove sezone i treća titula, a po tom parametru je bolji samo Novak Đoković.

Finale je svakako opravdalo epitet. Na početku meča je bilo nervoze sa obe strane, a to potvrđuje revija brejkova na startu meča. Malo bolje se snašao Rubljov koji je napravio dva brejka uz jedan pretrpljeni, što mu je na kraju bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

Drugi set donosi dosta veću borbu. Obojica su popravili servise, a prvi do brejka stiže Cicipas sredinom seta. Grk je taj brejk prednosti znao da sačiva i izjednači na 1:1.

Velika borba vodila se u odlučujućem setu. Cicipas je bio u naletu nakon izjednačenja i prvi je stigao do brejka za 3:2. Ipak, završnica je pripala Rubljovu. Rus je bio agresivniji, sigurniji, te je uspeo prvo da izjednači, a nakon toga da dođe do još jednog brejka koji mu je doneo pobedu i titulu.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje