petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Neprijatna putanja za moderni fudbal..

Sinoć je ljubitelje fudbala neprijatno iznenadila činjenica da bi fudbal mogao da se promeni. Naime, najbogatiji klubovi su odlučili da naprave takmičenje za sebe, jer nisu zadovoljni svojim položajem na evropskoj sceni.

Saopštenje klubova je sledeće: „Dvanaest vodećih evropskih klubova okupili su se danas da objave da su se složili da uspostave novo takmičenje koje će se održavati sredinom nedelje, Superligu, kojom će upravljati klubovi osnivači. Milan, Arsenal, Atletiko Madrid, Čelsi, Barselona, Inter, Juventus, Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted, Real Madrid i Totenhem su klubovi osnivači. Očekuje se da će se priključiti još tri kluba za uvodnu sezonu, koja treba da počne što je pre moguće.

Dati klubovi ne žele da se odvoje od bilo kog takmičenja, već da osnuju novo, dok je UEFA brzo regovala, i rekla da će doći do izbacivanja klubova koji se budu takmičili u datoj ligi, iz svih UEFA takmičenja. Takođe, igračima koji budu učestvovali bi mogao da bude zabranjen pristup svim UEFA i FIFA takmičenjima, bilo da je reč o evropskim, ili međunarodnim.


Image by StockSnap from Pixabay

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje