četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

“Neroazzuri“ i “Azzuri“ imaju problema sa izostancima!

U okviru 24. kola italijanske Serije A odigraće se utakmica između Intera i Empolija, koja je na programu u nedelju, 12. februara, od 15 časova.

Inter se trenutno nalazi na 5. poziciji sa 42 boda, a do sada su zabeležili 13 pobeda, 3 remija i 7 poraza. Pod komandom Stefana Piolija “Neroazzuri“ izgledaju kao da su preporođeni, kvalitet igre je na visokom nivou i nije ni čudo što su se sada svi loši rezultati sa početka sezone već i zaboravili. Pioli je uspeo da sklopi sve kockice, pa je za vreme njegove “vladavine“ Inter zabeležio 10 pobeda, 1 remi i 4 poraza. Do poraza od Juventusa (1:0) ekipa u plavo-crnim dresovima nanizala je 7 pobeda u Seriji A, 1 u Kupu i 1 u Ligi Evrope, što znači da su vezali čak 9 pobeda u svim takmičenjima. Na svom terenu uspeli su da pokupe ukupno 26 bodova iz 23 utakmice, a zabeležili su 8 pobeda, 2 remija i 1 poraz. Konačno se jedan od italijanskih velikana počeo vraćati na put kome pripada, ali kada nešto ide po planu uvek se pojavi nešto što sve to pokvari. Naime, tokom poslednje utakmice koju su odigrali (protiv Juventusa u Seriji A) “Neroazzuri“ su ostali praktično bez najvažnijih igrača. Centralni vezista Marselo Brozović (15n/3g/4a) polomio je prst na desnom stopalu, levi krilni napadač Ivan Perišić (22n/7g/5a – drugi najbolji strelac) propustiće naredna dva meča zbog crvenog kartona, dok je centralni napadač Mauro Ikardi (23n/15g/8a – najbolji strelac) suspendovan zbog vređanja glavnog sudije. Pored njih trojice, protiv Empolija neće nastupiti ni ofanzivni vezista Ever Banega (18n/2g/4a) koji se još uvek nije oporavio od povrede kolena.

Empoli trenutno zauzima 17. poziciju sa 22 boda, a ukupno su ostvarili 5 pobeda, 7 remija i 11 poraza. Kao što je to bio slučaj u prošle dve sezone, kada je ova ekipa zauzela 15. i 10. poziciju, isto to dešava se i sada. Igraju veoma promenjivo od početka sezone, ali uglavnom do izražaja dolaze negativni rezultati kojih ima zaista mnogo. Zbog samo 14 postignutih golova u 23 utakmice dobili su titulu ekipe sa najgorim napadom u Seriji A ove sezone, a odmah iza njih nalaze se Palermo i Peskara sa po 19 postignutih golova. U gostima igraju takođe veoma loše pa su iz 11 utakmica uzeli samo 7 bodova, a uspeli su da zabeleže samo 1 pobedu, uz 4 remija i 6 poraza. Na predstojećoj utakmici protiv milanskog Intera za Empoli neće nastupiti suspendovani štoper Đuzepe Beluši (21n/1g/0a – jedan od najstandardnijih igrača), zbog povreda na terenu neće pojaviti ni još dva štopera, Andrea Kosta (17n/1g/0a) i Federiko Barba (5n/0g/0a), levi bek Manuel Paskal (18n/0g/2a) i ofanzivni vezista Rikardo Saponara (18n/2g/1a), dok je pod upitnikom centralni napadač Levan Mčedlize (12n/5g/0a – najbolji strelac).

Kada se razmotre svi detalji lako možemo zaključiti da nas danas od 15 časova neće očekivati atraktivna utakmica, već najverovatnije sve suprotno tome. Domaća ekipa će morati da se snađe bez glavnih nosilaca tima, dok su gosti praktično desetkovani. S’ obzirom u kakvom su stanju i Inter i Empoli, kao i na kojim se pozicijama trenutno nalaze, bez sumnje možemo da očekujemo utakmicu u kojoj se neće previše srljati, te će se tokom velikog dela igrati na sredini terena. Analizirajući ovu utakmicu došli smo do zaključka da je jedini tip vredan igranja nerešen ishod na poluvremenu, za koji se u velikom broju kladionica nudi kvota 2,40. U prilog ovom tipu ide i pojedinačna statistika ove dve ekipe, koja kaže da je Inter remizirao na poluvremenu 11 puta, dok je to kod Empolija bio slučaj čak 15 puta.


Predloženi tip uopšte nije siguran, jer “sigurice“ ne postoje. Zbog toga, ukoliko odlučite da se kladite na ovu utakmicu, to radite na sopstvenu odgovornost, a mi vam želimo svu sreću!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje