Neslužbeno: Lino Červar je ponovno trener Hrvatske!

0
Advertisement

Trener koji je sa rukometnom reprezentacijom Hrvatske osvojio apsolutno sve osim zlata na Europskim prvenstvima, vraća se na klupu Hrvatske i to pred Europsko prvenstvo u Hrvatskoj u siječnju iduće godine. Dakako, riječ je o Lini Červaru, a sada ima priliku za napad na jedino zlato koje mu nedostaje!

Rukometaše Hrvatske vodio je osam godina (2002.-2010.) u najsjajnijem razdoblju hrvatskog rukometa. Osvojio je zlatnu i dvije srebrene medalje na svjetskim prvenstvima (Portugal 2003., Tunis 2005., Hrvatska 2009.), dvije srebrene medalje na europskim prvenstvima (Norveška 2008., Austrija 2010.) te zlatnu medalju na Olimpijskim igrama (Atena 2004.).

65-godišnji tzv., „Čarobnjak iz Umaga“ trenutno je trener rukometne reprezentacije Makedonije i makedonskog Metalurga te će to tako i ostati dok se ne završe kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

„Ima još nekoliko stvari koje se moraju korektno završiti i kroz vrlo kratko ćemo vas obavijestiti o svemu. Nadam se da ćemo se naći u sljedećih desetak dana i da ćemo tada imati novog izbornika. To je sve što se može reći. Nigdje ne zapinje već gospodin Červar ima korektan odnos prema poslodavcu i institucijama za koje radi”, rekao je Gobac nakon sastanka, dok Červar nije htio ništa komentirati osim: „Slažem se sa svime što je rekao Gobac.“

Iako su članovi Hrvatskog rukometnog saveza (u daljnjem tekstu: HRS) spominjali i nekoliko stranih trenera poput Danca Ulricha Wilbeka ili pak Španjolaca Valera Rivere i Juana Carlosa Pastora, od prvo dana znalo se da najviše šanse ima Lino Červar, te da HRS nema potrebnu financijsku moć za izbor nekog stranog uspješnog trenera.

Odluka oko Line Červara još nije službena, ali nema nikakve sumnje da je Červar novi trener Hrvatske. Postavlja se pitanje: Može li čarobnjak iz Umaga ponovno biti na vrhu rukometnog svijeta, ili je njegovo vrijeme prošlo!?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here