četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Nestvaran preokret Dimitrova protiv Medvedeva

Bugarski teniser Grigor Dimitrov priredio je možda i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu mastersa u Indijan Velsu. Naime, Dimitrov je u osmini finala posle velikog preokreta savladao Rusa Danila Medvedeva rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:4 6:3.

Poraz kao poraz je sastavni deo sporta, ali ovaj će ostaviti traga na Medvedevu bar neko vreme. Imao je Rus sve u svojim rukama da zabeleži jednu sigurnu pobedu i napravi još jedan korak ka tronu ATP liste, ali desio se veliki pad u igri.

Nakon rutinskog osvajanja prvog seta i prednosti od 4:1 u drugom setu, Medvedev se prosto ugasio. Rus je izgubio pet gemova u nizu, te se Dimitrov vratio u meč.

Serija Dimitrova se nastavila i u trećem setu, jer je Bugarin osvojio uvodna tri gema i poveo sa 3:0. Ni tu nije bio kraj noćnim morama Medvedeva, jer je Dimitrov napravio još jedan brejk i bez većih problema priveo meč kraju.

Medvedev je tako propustio priliku da osvajanjam turnira bar na nedelju dana bude prvi teniser sveta. Dimitrov će u narednoj rundi igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Ostalia rezultati:

Hurkač – Karacev 6:1 6:3
Švarcman – Rud 6:3 6:3
Nori – Pol 6:4 4:6 6:3
Basilašvili – Hačanov 6:4 7:6 (8:6)
Fric – Siner 6:4 6:3
Cicipas – De Minor 6:7 (3:7) 7:6 (7:3) 6:2
Zverev – Monfis 6:1 6:3


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje