četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NEW ENGLAND PATRIOTS – TENNESSEE TITANS – NAJAVA MEČA

Drugi meč subotnjeg programa wild card runde odigraće New England Patriotsi i Tennessee Titansi. Logično je da su Patriotsi favoriti, ali niko na svetu u ovom trenutku ne može da vam garantuje da će Patriotsi izaći kao pobednici na kraju ovog meča.


New England:

Regularni deo sezone Patriotsa se može podeliti da dva dela. Prvi deo je bio gotovo savršen, jer Patriotsi nisu imali poraz. Napad je funkcionisao kao sat, odbrana je radila fenomenalan posao i to je donosilo sjajne rezultate. Ipak, kako je vreme odmicalo Patriotsi su imali sve teže protinike koji su pokazali da protiv njih i te kako može da se igra.

Napad je počeo da štuca, odbrana nije mogla u kontinuitetu da osvaja lopte za Bradya i to se svakako odražavalo na rezultate. Posebno su bili bolni porazi od Baltimore Ravensa i Kansas City Chiefsa koji su baš dominrali u tim mečevima.

Tom Brady je imao baš lošu konekciju sa svojim hvatačima koji nikako nisu mogli da igraju u kontinuitetu dobro. Flash Gordon je trejdovan u Seattle, došao je Mohamad Sanu, ali ni on nije doneo ono šta se očekivalo od njega. Jedini vredan pomena je Julian Edelman koji hvata sve što mu se baci, ali ni on ne može sam da nosi ceo hvatački korpus na leđima.

Igra po zemlji je takođe veliki problem, jer Sony Michele igra toplo hladno. Čas ima lopte u rukama čas nema i sve se to odražava na tim i rezultate.

Jedino što je vredno pomena jeste odbrana koja je igrala kao u transu i na uštrb njene dobre igre Patriotsi su nekako dolazili do pobede. I sam Tom Brady je izjavio da je odbrana najzaslužnija za ove rezultate i da napad mora da se popravi.

No, i „ovakvi“ Patriotsi su držali čvrsto drugo mesto i slobodno prvo kolo. Ipak, sve je to palo u poslednjem kolu kada su Patriotsi dobili veliki šamar od divizijskog rivala Miami Dolphinsa. Patriotsi su neočekivano poraženi od Dolphinsa i na kraju su skliznuli na treće mesto. Ovo će im biti prvi put da igraju wild card još od 2010. godine.

Patriotsi su Patriotsi i nikada ih ne treba otpisati, ali ova sezona je pokazala da se protiv njih može.

Statistika Patriotsa:

Napad:

– Patriotsi su 15. napad lige u totalu koji u proseku osvoja 354 jardi.

– Patriotsi su 7. napad lige po broju dati poena. Oni u proseku postižu 26,3 poena.

– Patriotsi su postili 25 tačdauna pas igrom (16. u ligi), jardaža po pasu 6,7 (20. u ligi), a kompletirali su 61% svojih pasova (21. u ligi).

– Patriotsi su 18. napad lige po trčanju koji u proseku osvaja 106,4 jardi. Jardaža po nošenju 3,8 (25. u ligi), a trčanjem su ostvarili 17 tačdaunova (10. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 87/227 što iznosi 38,3%

Odbrana:

– Patriotsi su prva odbrana lige u totalu, koja u proseku dozvoli 275,9 jardi.

– Patriotsi su prva odbrana lige po dozvoljenim poenima. Oni u proseku dozvole samo 14,1 poen. Primili su samo 13 tačdauna pasom (1. u ligi), a izdejstvovali su čak 25 intersepšna 81. u ligi).

– Patriotsi su šesta odbrana po branjenju trčanja, koja u proseku dozvoli 95,5 jardi protivniku. Jardaža po nošenju 4,2 (12. u ligi), a trčanjem su dozvolili 7 tačdauna (1. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 47/195 samo 24,1% ubedljivo prvi u ligi.


Tennessee Titans:

Ta Titanse se isto može reći da su imali sezonu koja se može podeliti na dva dela. Prvi deo sezone je deo u kojem su Titansi igrali sa Markusom Mariotom kao kvoterbekom. Po pravilu to je bilo mučenje za Titanse koji nikako nisu uspeli da pronađu neki kontinuiteti. Glavni trener Titansa Mike Vrabble je presekao i u vatru ubacio Ryana Tanehila koji je preporodio ovaj tim.

Titansi su počeli da igraju mnogo raznovrsnije, a to se odrazilo na ceo tim. Jardaža se znatno povećala, napad je imao mnogo veću produkciju, a što je najbitnije Titansi su počeli da pobeđuju u kontinuitetu.

Igrači koji su procvetali pod vođstvom Tenehila su hvatač A.J. Brown i prvi trkač tima Derick Henry. Pod Mariotom Henry je u proseku trčao 77,6 jardi, a pod vođstvom Tenehila ta jardaža je porasla na neverovatnih 115,2 jarda.

Razlog za ovako dobre igre Henrya je činjenica da je Tenehil mnogo veća opasnost kroz vazduh nego Mariota. Tenehil je igrač koji ima jaku ruku, ume da baci vertikalna dodavanja i to potpuno menja stvari. Pod Mariotom se znalo da će Titansi trčati, a sada je potpuno drugačije. Sada protivničke odbrane moraju podjednako da čuvaju trčanje, ali i hvatanje što napad Titansa čini veoma moćnim.

Uporedimo Mariotu i Tenehila:

Pod vođstvom Mariote Titansi u proseku postižu 19,6 poena.
Pod vođstvom Tenehila Titansi u proseku postižu 27,6 poena.

Tenehil je svoje dobre igre naplatio novim ugovorom, a čini se da je Mariota u Titansima odigrao svoje.

Statistika:

Napad:

– Titansi su 12. napad lige koji u proseku osvaja 362,8 jardi.

– Titansi su 10. napad lige po postignutim poenima. Oni u proseku postižu 25,1 poen.

– Titansi su 21. napad lige po pas igri koji u proseku osvoji 223,4 jarda. Jardaža po pasu 8,8 (1. u ligi), pasom su postigli 29 tačdaunova (8. u ligi), a kompletirali su 66,3 svojih pasova (6. u ligi).

– Titansi je treći napad po trčanju koji u proseku osvojio 138,9 jardi. Jardaža po nošenju 5 jardi (2. u ligi), trčanjem su postigli 21 tačdaun (2. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 104/177 (17. u ligi).

Odbrana:

– Titansi su 21. odbrana u totalu koja u proseku dozvoli 359,5 jardi.

– Titasi u proseku dozvole 20,7 poena protivnicima po čemu su 11. u ligi.

– Titansi su 24. odbrana po branjenju pasa koja u proseku dozvoli 248,9 jardi- Jardaža po pasu 7,3 (14. u ligi), dozvolili su 25 tačdaunova pasom (12. u ligi).

– Titansi su 12. odbrana po branjenju trčanja, koja u proseku dozvoli 104,5 jardi. Jardaža po nošenju 4 jarda (5. u ligi), trčanjem su dozvolili 14 tačdaunova (15. u ligi).

– Konverzija trećeg dauna 74/204 34,4% – 4. u ligi.


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Zbog velikog iskustva u ovakvim utakmicama Patriotsi moraju biti favoriti. Oni će se ustremiti na odbranu Henrya, a Stefon Gilmor kao najbolji kornerbek lige će ići na najboljeg hvatača Titansa A.J. Browna. Dakle, ključ će biti zaustaviti Henrya, jer ako Patriotsi uspeju da upasive Henrya biće na konju, jer osim A.J. Browna Titansi nemaju neku veliki hvaačku pretnju koja može da ugrozi secondary Patriotsa.

Sa druge strane ni napad Patriotsa ne blista. Ne treba zaboraviti da je glavni trener Titansa bio učenik kod Billa Belicheka i da je dosta toga od njega naučio. Šta više, Vrebel je u par navrata uspeo da dobije Patriotse pa sigurno zna kako stvari funkcionišu kod Patriotsa u play offu. Prosto, ovom napadu Patriotsa se ne može verovati, a odbrana Titansa je više nego solidna.

Mi ovde očekujemo pravi rat za svaki pedalj terena. Ne verujemo u raspucavanje ni kod jednih ni kod drugih, jer ipak je ovo play of i odbrane se igraju na mnogo višem nivou.

Predlog za klađenje: Manje od 44,5 poena 


Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.


Fotografija preuzeta kao printscreen sa youtube-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje