petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

New York Knicks – Atlanta Hawks

Danas se u SAD-u obeležava dan Martina Luter Kinga, čoveka koji je bio borac za građanska prava, a smatra se i za jednog od najboljih govornika u istoriji Sjedinjenih Država.
Amerikanci veoma poštuju ovaj dan, pa stoga, kao i za katolički Božić, imamo popriličan broj NBA utakmica na programu. Njih je danas, odnosno večeras 9, a prva na programu je utakmica između Njujorka i Atlante. Ovaj meč počinje u 19h po našem vremenu, a mi smo vam pripremili najavu za isti.

Ovo je duel dve ekipe koje se nalaze u totalno različitim formama. Sa jedne strane domaćin, Njujork, koji je izgubio 8 od svojih poslednjih 10 mečeva, a sa druge strane je Atlanta, koja je pobedila na 8 od svojih poslednjih 10 utakmica.
Poslednji poraz koji su Niksi pretrpeli desio se upravo sinoć, i to ubedljivo, od ekipe Toronto Reptorsa (iako to možda rezultat ne govori, 101:116). Prednost koju je kanadska ekipa imala na kraju treće četvrtine, iznosila je čak 32 poena razlike.

Važno je napomenuti da je Njujork igrao bez sjajnog Letonca, i bitnog igrača, Kristapsa Porzingisa (povreda Ahilove tetive). On je propustio polovinu od navedenih 10 mečeva za Nikse, a sinoć je bila njegova druga propuštena utakmica u nizu.
Porzingis koji ove sezone u proseku beleži 19.4 poena po meču, 7.4 skokova, 2 blokade, mogao bi da se večeras vrati na parket. Ukoliko Niksi smatraju da se nekako bore protiv Atlante, jasno je da će im biti potrebna njegova pomoć.

Kristaps Porzingis

Ekipi koju trenira Jeff Hornacek ne ide dobro na terenu, a situacija van njega je maltene ista. Prva zvezda tima, Karmelo Entoni, nagoveštava da bi mogao otići iz Madison Square Gardena. Nekadašnji MVP lige, Derik Rouz, nedavno je odlučio da se iznenada ne pojavi na utakmici.
Još kada na to dodamo povredu koja muči Porzingisa, dobijamo odgovor na pitanje kako je moguće da Niksi poseduju skor 18-23.

Na drugoj strani, ekipa Atlanta Houksa igra veoma dobro. Trenutno zauzimaju 4. mesto na „Istoku“, a odnos pobeda i poraza im je 23-17. Kod njih sve ide po planu reklo bi se, a novi igrač ekipe, Majk Danlivi, u svojoj drugoj utakmici otkako je trejdovan zabeležio je 20 poena.
Trener Atlante, Mike Budenholzer povodom novog igrača rekao je sledeće: „Odigrao je tek dve utakmice, i smatram da ne mora toliko pažnje da se usmerava na to.
Oduvek sam verovao da je Atlanta dobar klub za njega, i da bi ovde mogao da igra svoju igru. Rano je pričati o bilo čemu, ali mi smo ga dočekali otvorenih ruku, a za njega će biti izazov da svaki put kada izađe na teren pruži svoj maksimum. Znam da će to i uraditi.“

Videćemo kakav će doprinos Danlivi imati večeras.

Jedna stvar je jasna, ukoliko za Njujork ne nastupi Kristaps Porzingis, ova ekipa vrlo će teško doći do pobede protiv Atlante. Čak iako on bude igrao, Atlanta je blagi favorit.
Međutim, iako je ovo Niksima druga utakmica zaredom u 2 dana, njihovi starteri su imali nešto više vremena za odmor nego inače, s obzirom na to da je sinoćni meč protiv Toronta bio rešen već pred kraj treće četvrtine.

Predlozi za klađenje se neće odnositi na konačan ishod ove utakmice, već ćemo probati da pogodimo poene igrača, pa stoga predlažemo sledeće:

D. Rose 17.5 OVER @1,85
D. Howard 14.5 OVER @1,85

Predlozi nisu sto posto sigurni, igrate ih na sopstvenu odgovornost! Srećno ukoliko ispratite!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje