četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Čikago Bersi – Najava timova za narednu sezonu

Druga ekipa iz severne divizije NFC-a biće Čikago Bersi. Bersi su prošle sezone sa skorom 8-8 uspeli da se domognu plej ofa, ali kako su odigrali taj meč sa Nju Orleansom ostao je žal što nije igrala Arizona, jer bi meč bio bar malo zanimljiv.

Kao i svih prethodnih godina od kada je Met Negi postao glavni trener, odbrana Čikaga je bila dosta bolji deo tima. Kalil Mek, Akim Hiks i družina su nosili ovaj tim, ali nisu mogli tokomo cele sezone.

Ponovo smo u Bersima imali dramu na mestu kvoterbeka. Mič Trubiski je bio starter, ali je bio toliko loš da je Negi na mesto kvoterbeka stavio Nika Folsa. Očekivalo se da će Fols malo prodrmati tim, no manjaka talenta u napadu je učinio svoje. Bersi nisu bili sposobni da postignu više od 20 poena i sve je zavisilo od odbrane koja je bila dobra, ali ponavljamo nije uspela da iznese celu sezonu, što je bilo i za očekivati.

Na kraju skor 8-8 i plasman u plej of ovako na prvi pogled izgleda ok, ali svesni su u redovima Bersa da tu dosta toga ne valja.

Očekivanja za narednu sezonu:

Mič Trubiski kao prospekt Bersa nije više član ekipe. Da, Bersi su zbog njega propustili Dešona Votsona i Patrika Mahomsa i dobili su šta su dobili. Kako je vreme prolazilo animozitet između dveoju strana je bio sve veći. Na kraju, Trubiski je otišao u Bafalo, a Bersi su doveli dva kvoterbeka. Na draftu su birali Džastina Fildsa koji je budućnost tima i doveden je Endi Dalton iz Dalasa.

Tokom predsezone nezadovoljstvo povodom dovođenja Daltona je bilo baš veliko. Iz nekog nama nepoznatog razloga Met Negi tvrdoglavo drži Daltona za startera i on će startovati u prvom kolu protiv Remsa. Zaista se ne vidi jedan jedini razlog zašto Filds ne bi igrao. Mnogi imaju teoriju da je Dalton žrvrteno jagnje i da se čekaju njegovi porazi ne bili Filds uleteo u grotlo NFL-a, ali to ne pije vodu. Svakom ruki igrači trebaju utakmice i to je po nama greška.

Dalton je istrošen kvoterbek već nekoliko godina unazad. Imao je pra sezone u Bengalsima kada su igrali plej of, ali već 5 godina on ne radi ništa. Talenat koji Bersi imaju u napadu je baš skroman i sem Alena Robinsona na mestu hvataču sve ostalo je prosek. U bekfildu je vredan pomena samo Taj Montgomeri mada i njegove partije su baš promeljive, pa je pitanje da li će uspeti da ponovi prošlu sezonu.

Sa Daltonom na mestu kvoterbeka Bersi će biti baš loši. Postavlja se pitanje koliko će se sa njim čekati i kada će Filds početi da igra. Filds izgleda veoma dobro, atletski je veoma spreman i donosi neku svežinu koja ja Bersima i te kako potrebna.

Što se odbrane tiče, ona će ponovo trpeti najveći teret. Iz godine u godinu oni rade sjajan posao, ali isto su sve stariji i stariji. Ta produktivnost neće biti tako velika kao pre neke 2-3 sezone i protiv njih će se igrati dosta lakše, jer ponavljamo sve zavisi od napada. Ukoliko napad bude bio dobar i trošio vreme, odbrana će odmarati i moći da radi svoj posao. U suprotnom Kalil Mek i družina će često biti na terenu i od Bersa neće biti ništa.

Čudne poteze vuku Bersi zaista. Met Negi izgleda kao tvrdoglav lik, ali čini se da će se to njemu obiti o glavu. Plej of sa Daltonom je samo san, a bude li nekog lošeg niza (što nije nemoguće, jer imaju težak raspored) nemojte se začuditi ako Negi naredne sezone ne bude glavni trener Bersa.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.nfl.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje