četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Detroit Lajonsi – Najava timova za narednu sezonu

Poslednja ekipa iz severne divizije NFC-a biće Detroit Lajonsi. Sa razlogom smo ih ostavili za poslednju ekipu, jer nema šta mnogo da se priča. Detroit je jedno rasulo od ekipe i kako stvari stoje čeka ih veoma teška sezona.

Prethodna je bila baš naporna, a desile su se neke velike promene. Met Patriša je u sred sezone dobio otkaz zajedno sa generalnim menadžerom. Patriša je došao iz Nju Inglanda kao defanzivni koordnator. Doveli su ga sa mišlju da će uspeti da skocka odbranu i da mnogo toga promeni u kulturi ekipe. Samo je u prvoj sezoni to bilo donekle dobro, a kako je vreme prolazilo Detroit je bio sve gori i gori.

Svlačionica je polako počela da se okreće protiv njega i na kraju vlasnici Detroita nisu imali drugu opciju nego da mu daju otkaz. Detroit je prošlu sezonu završio sa skorom 5-11 i to je odličan rezultat ako se uzme u obzir kako su igrali.

Posle mnogo godina Detroit će igrati sa novim kvoterbekom. Metju Stafort više nije deo Detroita, pa se i sa tog gledišta može reći da Detroit ide u neku novu eru.

Očekivanja u novoj sezoni:

Kao što smo rekli mnogo promena u Detroitu. Vruću stolicu glavnog trenera preuzeo je Den Kembl. Ofanzivni koordinator će biti Entoni Lin koji je dobio otkaz u Čardžersima. Na mestu defazivnog koordinatora biće Aron Glen.

Kad smo kod kvoterbeka, napad Detroita u sezoni koja dolazi predvodiće Džared Gof koji je došao iz Remsa u zamenu za Steforda. Ovo je svakako korak unazad za njegovu karijeru, jer je do juče igrao u plej of ekipi, a sada dolazi u tim koji tek treba da se izgradi.

Sav talenat koji je Detroit imao se rasuo i pitanje je koliko će im vremena trebati da se kockice sklope. Gof to vreme nema i vrlo verovatno igraće u Detroitu dok se na draftu ne pojavi neki mladi kvoterbek koji će u budućnosti voditi ovaj tim.

Od dalenta u napadu jedini vredni pomena su Deandre Svift i Ti Džej Hokinson. Prvi igra na poziciji trkača, a drugo je tajt end i kako stvari stoje vrlo verovatno će biti prva hvatačka opcija Džareda Gofa.

Napad izgleda baš skromno i Detroitu će vraški biti teško da postiže poene. Gof nije kvoterbek koji se brzo prilagođava, a sada mora da nauči potpuno novi sistem. Nema tako dobre opcije kao u Remsima i Detroit će sigurno biti u problemu.

Odbrana je nešto malo bolja, ali daleko od toga da zadovoljava neke norme u ligi kao što je NFL. Očekuje se da Džef Okuda na poziciji kornerbeka odigra mnogo bolje nego prothodne sezone, jer je bio biran visoko na draftu.

Rasulo je u Detroitu i trebaće njima dosta vremena da se do sve složi. Koliko je stanje očajno potvrđuje i činjenica da su sebi dozvolili da ne potpišu kikera za ligu. Ko će im šutirati fild golove i ekstra poene to samo oni znaju.

Jako teška sezona i ne bi nas začudilo kada bi Detroit završio sezonu sa 0-17, što im se desilo samo jednom od kada postoje.


 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje