Poslednja ekipa iz severne divizije NFC-a biće Detroit Lajonsi. Sa razlogom smo ih ostavili za poslednju ekipu, jer nema šta mnogo da se priča. Detroit je jedno rasulo od ekipe i kako stvari stoje čeka ih veoma teška sezona.

Prethodna je bila baš naporna, a desile su se neke velike promene. Met Patriša je u sred sezone dobio otkaz zajedno sa generalnim menadžerom. Patriša je došao iz Nju Inglanda kao defanzivni koordnator. Doveli su ga sa mišlju da će uspeti da skocka odbranu i da mnogo toga promeni u kulturi ekipe. Samo je u prvoj sezoni to bilo donekle dobro, a kako je vreme prolazilo Detroit je bio sve gori i gori.

Svlačionica je polako počela da se okreće protiv njega i na kraju vlasnici Detroita nisu imali drugu opciju nego da mu daju otkaz. Detroit je prošlu sezonu završio sa skorom 5-11 i to je odličan rezultat ako se uzme u obzir kako su igrali.

Posle mnogo godina Detroit će igrati sa novim kvoterbekom. Metju Stafort više nije deo Detroita, pa se i sa tog gledišta može reći da Detroit ide u neku novu eru.

Očekivanja u novoj sezoni:

Kao što smo rekli mnogo promena u Detroitu. Vruću stolicu glavnog trenera preuzeo je Den Kembl. Ofanzivni koordinator će biti Entoni Lin koji je dobio otkaz u Čardžersima. Na mestu defazivnog koordinatora biće Aron Glen.

Kad smo kod kvoterbeka, napad Detroita u sezoni koja dolazi predvodiće Džared Gof koji je došao iz Remsa u zamenu za Steforda. Ovo je svakako korak unazad za njegovu karijeru, jer je do juče igrao u plej of ekipi, a sada dolazi u tim koji tek treba da se izgradi.

Sav talenat koji je Detroit imao se rasuo i pitanje je koliko će im vremena trebati da se kockice sklope. Gof to vreme nema i vrlo verovatno igraće u Detroitu dok se na draftu ne pojavi neki mladi kvoterbek koji će u budućnosti voditi ovaj tim.

Od dalenta u napadu jedini vredni pomena su Deandre Svift i Ti Džej Hokinson. Prvi igra na poziciji trkača, a drugo je tajt end i kako stvari stoje vrlo verovatno će biti prva hvatačka opcija Džareda Gofa.

Napad izgleda baš skromno i Detroitu će vraški biti teško da postiže poene. Gof nije kvoterbek koji se brzo prilagođava, a sada mora da nauči potpuno novi sistem. Nema tako dobre opcije kao u Remsima i Detroit će sigurno biti u problemu.

Odbrana je nešto malo bolja, ali daleko od toga da zadovoljava neke norme u ligi kao što je NFL. Očekuje se da Džef Okuda na poziciji kornerbeka odigra mnogo bolje nego prothodne sezone, jer je bio biran visoko na draftu.

Rasulo je u Detroitu i trebaće njima dosta vremena da se do sve složi. Koliko je stanje očajno potvrđuje i činjenica da su sebi dozvolili da ne potpišu kikera za ligu. Ko će im šutirati fild golove i ekstra poene to samo oni znaju.

Jako teška sezona i ne bi nas začudilo kada bi Detroit završio sezonu sa 0-17, što im se desilo samo jednom od kada postoje.


 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.