petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Los Anđeles Čardžersi – Najava timova za novu sezonu

Treća ekipa iz zapadne divizije AFC-a biće Los Anđeles Ćardžersi. Ekipa iz grada anđela imala je dosta promena prošle sezone. Promenili su grad, promenili su kvoterbeka posle dugo godina. Filip Rivers je celu karijeri odigrao u Čardžersima i činilo se da će tamo i završiti. Ipak, Rivers je otišao u Indijanapolis Koltse i tamo odigrao sezonu nakon koje je završio karijeru.

Mesto prvog kvoterbeka je trebalo da pripadne iskusnom Tajrodu Tejloru, ali na njegovu nesrećuo on je imao problema sa zdravljem i u prvoj utakmici na terenu je viđen draftovani kvoterbek Džastin Herbert. Da stvar bude gora po Čardžerse oni su prvu utakmicu igrali protiv Kanzas Siti Čifsa i sve je ličilo da će doživeti katastrofu, jer Herbert do tog momenta nije imao nikakvog iskustva igranja u NFL-u. Ipak, ono što je Herbert pokazao bilo je iznad svih očekivanja. Ta utakmica je otišla u produžetak, ali je na kraju izgubljena. No, poraz nije toliko boleo, jer su u redovima Čardžersa znali da su birali dobro na draftu.

Iz utakmice u utakmicu Herbert je igrao sve bolje. Da, bilo je u grešaka, ali bilo je i vemoa dobrih stvari. Problem je bio što su Čardžersi izgubili mnogo utakmica na jedan posed. Neizvesne završnice su uglavnom gubili što zbog neikustva kvoterbeka, što zbog grešaka trenera kojih je bilo mnogo. Na kraju, Čardžersi su završili sezonu sa skorom 7-9, a realno gledano mogli su da imaju bar tri pobede više.

Ceh za još jednu neuspešnu sezonu platio je glavni trener Entoni Lin koji je dobio otkaz, te u novu sezonu Čardžersi ulaze sa novim trenerom.

Očekivanja:

Novi glavni trener Čardžersa biće Brendon Stejli. On spada u defanzivno nastrojene trenera, ali s obzirom koji napadački talenat i potencijal imaju ovi Čardžersi, Stejli će biti na slatkim mukama.

Njegov cilj će biti da unese pobednički mentalitet unutar tima. Čardžersi moraju da počnu da dobijaju te 50/50 utakmice, jer ako to ne budu radili skor će biti isti kao i prošle sezone, a greota je, jer imaju baš talentovan tim.

Herbert bi trebalo da ima još jednu dobru sezonu. Njegova konekcija sa Kinanom Alenom je bila sjajna prethodne sezone i ove će biti samo još bolja. Tu je još Džejlen Gajton, a nikako ne treba potceniti dolazak iskusnog tajt enda Džareda Kuka iz Nju Orleans Sejntsa.

Mali problem bi možda mogla biti igra po zemlji, jer Ostin Ekeler je pokazao da ne može sam da nosi igru po zemlji. POred njega u bekfildu ima još nekoliko igrača, a svakako se izdvaja Leri Rountri kojga su draftovali ove sezone.

Što se odbrane tiče ona nikada nije bila problem. Džoi Bosa je vođa lajnbekerske linije koja je među najjačima u celoj ligi. Sekonderi je sasvim solidan i sa defanzivnim trenerom sigurno će biti još jači.

Dakle, Čardžersi imaju tim za plej of, ali one utakmice 50/50 moraju da dobiju i ako to bude bio slučaj Čardžesi bi mogli da zaigraju u plej ofu posle pauze od tri godine. A ako budu igrali u plej ofu onda mogu biti neizgodni po bilo koju ekipu, jer im je odbrana odlična.


Fotografija je preuzeta sa: https://chargerswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje