četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFL: Sijetl Sihoksi – Najava timova za novu sezonu

Druga ekipa iz zapadne divizije NFC-a koju ćemo danas pročešljati su Sijetl Sihoksi. Četa Pita Kerola je prošle sezone osvojila diviziju sa skorom 12:4, ali nisu daleko dogurali u plej ofu, jer su ispali u prvoj rundi od dizvizijskog rivala Los Anđeles Remsa.

Prethodna sezona Sijetla se može podeliti na dva dela. Prvi deo je onaj u kojem je Rasel Vilson bio legitimni kandidat za MVP titulu. Zaista, ono što je Rasel Vilson radio u prvom delu sezone je bilo za svaki respekt. Sijetil je bio prava napadačka mašinerija koja je kažnjavala sa svih pozicija. Njegova konekcija za Tajlerom Lokitom i Di Kej Metkefom je bila neverovatna. Na krilima njihovih dobrih igara Sijetl je ređao pobede i plej of je obezbeđen relativno rano.

Ipak, kako je vreme odmicalo forma Rasela Vilsona je počela da pada, a samim tim rezultat Sijetla. Defanzini koordinatori su pronalazili rešenja da ga zaustave, i počele su da se nižu greške. Naravno, bilo je tu i povreda, ali poenta priče je da je Sijetl bio loš onda kada je trebalo da budu dobri, a to je mesec decembar.

Svi su nekako upali u neko sivilo i bilo je jasno kao dan da Sijetl nema šta da traži u plej ofu. Tako je i bilo, jer su realtivno lako izgubili od Remsa sa 30:20.

Očekivanja u sledećoj sezoni:

Pauza između dve sezone nije prošla tako mirno u Sijetlu. Rasel Vilson je jasno stavio do znanja da nije zadovoljan igračkim kadrom. To se pre svega odnosi na ofaznivnu liniju koja je zaista najslabiji deo tima. Rasel Vilson je često bio u nezgodnim situacijama gde je bio na milost i nemilost protivničkij defanzivaca. Na sreću Sijetla, Rasel Vilson je mobilan kvoterbek i prošao je bez povreda, ali treba mu jaka ofanivna linija da bi Sijetl bio miran.

Veliki problem su i trkači. Kris Karson je sjajan trkač kada je zdrav, a to nije čest slučaj. Od kada je pokidao prednje ukršene ligamente, ovaj sjajni trkač je sklon povredama i ne može da veže 5-6 utakmica bez povrede. Takođe, Sijetl se muči da pronađe stsandardnog rezervnog trkača koji će skinuti veliki teret sa leđa Karsona.

No, bilo je i nekih dobrih stvari. Potpisan je Džamal Adams na više godina i to je veliki plus. Neverovatno je kako je za kratko vreme Adams uspeo da digne odbranu Sijetla koja je daleko od one najbolje iz slavnih dana.

Sijetl realno ima mnogo rupa, ali oni su navikli da igraju sa takvim sastavom. Pit Kerol je sjajan trener i uglavnom pronalazi način da izvuče maksimum iz svakog igrača. Naravno, ogronmne zasluge idu i Raselu Vilsonu koji sjajno predvodi napad. I ove sezone očekuje se da Lokit i Metkaf budu na visini zadatka.

Iako realno gledano nemaju jači tim od San Franciska i Los Anđeles Remsa niko ne sme otpisati Sijetl. U krajnju ruku slično je bilo i prošle sezone pa je Sijetl osvojio diviziju. Prosto, Sijetl zna da igra na rezultat, nešto poput Atlatiko Madria u evropskom fudbalu.

Očekuju se ljute bitke u zapadnoj diviziji i realno gledano očekuje se Sijetl u plej ofu i ove sezone, ali ruku na srce ne vidimo ih dalje od prve, ili eventualno druge runde.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje