Advertisement

U okviru prvog kola turnira u Antverpenu gledaćemo duel izmedju Čileanca Nikolasa Jarija i mladog Amerikanca MekKenzija Mekdonalda. Dvoranski uslovi po pravilu idu više u prilog američkoj školi tenisa koja se zasniva na snažnom servisu i jakom forhendu, ali i Jari ima čime da parira MekDonaldu, pa nas ne čudi što su kladionice postavile egal kvote.

Oni koji prate naše tipove i najave su sigurno primetili da forsiramo Jarija kada god možemo. Ipak, kada budete videli njegove statistčike paramtre ove sezone, onda će vam biti jasno zašto ga toliko forsiramo.


Evo šta kaže statistika:

Nikolas Jari je ove sezone odigrao 39 mečeva i na današnjoj margini over opcija je došla na 24 meča što procentualno iznosi 61%. Ovaj procenat je mogao biti još veći, jer je još tri meča ostalo tačno na margini, a sigurno još 5-6 mečeva je bilo 21-20 gemova.

Produžen set ( set sa više od 10,5 gemova, ili taj brejk) je viđen na 36 od 49 mečeva, a to  procentualno iznosi neverovatnih 73%. Ukoliko jedan set ode preko 10,5 gemova, ili u taj brejk data margina je već na pola prebačena što je naravno veliki plus.

“Tajna” ovako dobrih brojki kod Jarija leži u tome što on ima fantastičan prvi servis i veoma agresivnu igru, ali je na riternu veoma loš pa protivnici relativno lagano uzimaju svoje gemove. I kada se desi da Jari dođe do brejk lopti potrebno mu je mnogo šansi da napravi brejk što naravno protivnici koriste. Ko je nekad gledao Jarija mogao je da vidi visokog igrača kome kretanje nije jača strana, i to je naravno jedan od razloga zašto je u većini slučajeva nemoćan kada riternira.


Što se Mekdonalda tiče rekli smo već da je to američka škola tenisa koja se zasniva na servisu i dobrom forhendu. Radi se o mladom igraču pred kojim je tek duga karijera. I njegove brojke uglavnom naginju ka overu, jer pored servisa i forhenda on nema čime da se podiči. Vrlo je inferioran na protivnički servis i kao  kod Jarija mečevi često idu u over.

Mekdonald je do sada u sezoni odigrao 34 meča, a over je došao na 19 mečeva što procentualno iznosi 55%. Produženi set je viđen na 25/42 mečeva kada je Mekdonald bio akter istog, i to procentualno iznosi 59 % što je više nego solidno.

Ako se uzme u obzir činjenica da se igra u dvorani gde servis dolazi do izražaja treba očekivati brz tenis sa mnogo asova i servis vinera. Jedini uslov koji bi trebalo da se ispuni jeste da obojica imaju visok procenat ubačenog prvog servisa, a ostalo ce doći samo od sebe.

U dosadašnjem delu karijere njih dvojica su igrali samo jednom, i to ove sezone na Vimbldonu. Taj meč je otišao u 5 setova i debeli over, a mi danas očekujemo dva lagana produžena seta i debeli over.

Predlog za klađenje: Više od 22,5 gemova 1,75 Maxbet

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.