Advertisement

U okviru drugog kola mastersa u Šangaju gledaćemo duel između hrvatskog tenisera Marina Čilića i Čileanca Nikolasa Jarija.

Nikolas Jari je jedan od najzahvalnijih igrača kada je over igra u pitanju uz Stefanosa Cicipasa. Njegov stil igre kao i umeće potpuno ide uz over gemove, jer ima veoma dobar servis, ali je na riternu veoma slab. Iz tog razloga njegovi mečevi su često u debelom overu. Statistika kaže da je Jari do sada u sezoni odigrao 38 mečeva (računali su se mečevi koji se igraju na dva seta bez Dejvis kupa) i na 26 je došao over po ovoj margini. Ako se gleda procentualno to mu dođe 68% mečeva u overu što je fenomenalna brojka, i to potvrđuje tezu koju smo naveli iznad.

Ako se gleda broj produženih setova ( set sa više od 10,5 gemova, ili taj brejk) dolazi se do brojke od 34 meča od 47 koliko ih je odigrao u celoj sezoni. Procentualno to iznosi 72% što je neverovatno. Ukoliko jedan meč ode u produženi set kao što je tu uglavnom slučaj, meč glatko ide u over.

Kada su igre Marina Čilića u pitanju on je teniser sličnih karakteristika samo što je za 2-3 klase jači igrač. Glavno oružje je naravno servis, a na ovim brzim terenima kakvu su u Šangaju on posebno dolazi do izražaja. Pored servisa tu je forhend kojim Čilić probija protivnike. Kombinacija servisa i dobrog forhenda Čilća već duže drže u samom vrhu svetskog tenisa i on je sigurno jedan od favorita za trofej.

Što se statistike tiče Čilić je do sada u sezoni odigrao 30 mečeva, a over na današnjoj margini je došao u 18 mečeva što mu dođe 60%. Produženi set u mečevima Čilića je viđen na 32/53 mečeva što je takođe 60&, i to je sasvim korektna brojka.

U Šangaju je Čilić tokom karijere odigrao 16 mečeva, a 9 njih he otšilo u over.

Treba ga očekivati motivisanog, jer brani polufinale koje je igrao prethodne sezone. Ipak, njegova forma nije na nekom Bog zna kakvom nivou pa iz tog razloga mislim da Jari može da mu parira određen deo meč.

Predlog: Više od 21,5 gemova 1,60 Maxbet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.