petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od odbrane Atp Kupa, Nemačka izbacila Srbiju posle velike drame

Ovogodišnji ATP Kup dobiće novog šampiona, jer je Srbija ispala u grupnoj fazi. Srbija je u odlučujućem meču grupne faze izgubila od reprezentacije Nemačke rezultatom 2:1.

Prvi su na teren izašli Dušan Lajović i Jan Lenard Štruf. Iako je prvobitno najavljivan Filip Krajinović, on nije zaigrao zbog problema sa povredom. Štruf je pobedio Lajovića rezultatom 2:1, po setovima 6:3 3:6 7:5. Lajović je sjajno otvorio meč. Bio je siguran na svoj servis, a nakon toga je bio i mnogo veća pretnja po protivnikov servis. Brejk u šestom gemu bio mu je dovoljan da povede sa 1:0.

Sa sličnom igrom se nastavilo i u drugom setu. Lajović je diktirao tempo, a onda je došao prelomni trenutak meča. Pri rezultatu 3:3 Lajović je imao brejk loptu koju nije iskoristio, i od tog momenta se sve promenilo. Štruf je pronašao sigurnost u svojoj igri i sa tom igrom je uspeo da veže 10 poena i osvoji drugi set.

Momentum je očigledno bio na njegovoj strani, ali Lajović je uspeo da se drži. Do rezultata 3:3 nije bilo brejkova, a onda je usledila revija. Lajović je izgubio dva svoja uz jedan napravljeni, ali u takvim okolnostima je na kraju izgubio meč.

Drugi meč dana je bio rezervisan za derbi između Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva. Kao pobednik je izašao Đoković, koji je posle velike borbe slavio rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (3:7) 6:2 7:5.

Prvi set je protekao u znaku servera, jer nije viđena nijedna brejk lopta. Otišlo se u taj brejk u kom je Zverev bio bolji sa 7:4.

U drugom setu Đoković diže igru na znatno viši nivo, i sa dva brejka vraća meč u potpuni egal. Treći set je doneo možda i najveću borbu. Do rezultata 4:4 nije bilo brejkova, a onda je usledila drama. Đoković je na sebi svojtven način od 15:40 došao do brejka i imao servis za pobedu, ali pitao se nešto i Zverev. Nemac je smogao snage da dođe do brejka, ali ne i da ga potvrdi. Đoković je već u narednom gemu ponovo došao do brejka koji mu je kasnije doneo i set.

Pobednik duela se odlučivao u dubl meč. Na kraju nemačka kombinacija koju su činili Zverev i Štruf je bila bolja od srpske koju su činili Đoković i Ćaćić. Posle velike drame Nemci su pobedili sa 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 5:7 10:7.

Nemci će u polufinalu igrati protiv Rusije, dok će u drugom polufinalu Španija igrati protiv Italije.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atpcup.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje