petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od povratka na tron, Pliškova bolja od Halep

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u finale turnira u Majamiju. Ona je u polufinalu bila bolja od rumunske teniserke Simone Halep, rezultatom 2:0, po setovima 7:5 6:1.

Čehinja je od postavljanja Končite Martinez za trenera počela da igra sjajan tenis. Ako se pogledaju njeni ovogodišnji rezultati može se videti da je Pliškova na svakom turniru igrala minimum četvrfinale, a osvojila je i jednu titulu.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste njen sjajan servis. Pliškova je imala sjajne procente ubačenog prvog servisa, a još bolju egzekuciju istog. To joj je dalo mnogo samopouzdanja i sigurnost u igri. Iako nije ušla najbolje u meč u njenoj igri se nije mogla videti određena nesigurnost. Tačno je znala u svakom trenutku šta treba da radi, i za razliku od Simone Halep svoje šanse je koristila.

Imala je Rumunka u dva navrata brejk prednosti, ali nikako nije uspevala da potvrdi isti. To joj se na kraju obilo o glavu, jer je Pliškova u samom finišu seta bila hrabrija, te je na kraju uspela da dođe do brejka, koji joj je doneo set.

To je svakako bila prekretnica meča, jer od toga trenuka na terenu je bila samo jedna igračica, a to je bila Pliškova. Čehinja je radila šta je htela, a uspela je da veže neverovatnih sedam gemova u nizu za vođstvo od 5-0 u drugom setu. Tu je došlo do prekida meča, ali meč je maltene bio gotov. Kasnije u nastavku, Pliškova je izašla na teren i rutinski odservirala za veliku pobedu i plasman u finale.

Pliškova će u borbi za trofej snage odmeriti sa Australijankom Ešli Barti koja je nešto ranije pobedila Estonku Anet Kontavejt.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje