sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od titule za Lajovića, Fonjini je šampion Monte Karla

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da osvoji titulu u Monte Karlu. On je u velikom finalu poražen od Italijana Fabija Fonjinija rezultatom 2:0, po setovima 6:3 6:4.

Obojica su igrali za svoju prvu masters titulu pa je u skladu sa tim bilo mnogo nervoze. Ipak, Fonjini je dosta iskusniji igrač i to je na kraju presudilo. Lajović je dobro započeo meč, prvi došao do brejka, ali sve nakon toga je bilo za zaborav. Fonjini je polako preuzimao konce igre, a kada je napravio prvi brejk bilo je jasno da će Lajoviću biti sve teže i teže. Fonjini je nakon prvog brejka ubrzo napravio i drugi i na taj način došao do vođstva.

Početak drugog seta donosi brejk na obe strane. Lajović je prvi pretrpeo brejk, ali ga je ubrzo vratio. Činilo se da se Lajović polako vraća i tako je bilo. To je bio period kada je Lajović igrao dobar tenis, i kada je stvarao neke šanse. Na njegovu nesreću Fonjini je igrao veoma dobro i maksimalno je kažnjavao pasivnost u igri Lajovića.

Ključni brejk u drugom setu dogodio se u petom gemu kada je Fonjini napravio brejk, a kasnije taj isti sačuvao do kraja meča.

Italijan je tako došao do svoje prve masters titule u karijeri, a od ponedeljka će biti 12. igrač sveta što je njegov najbolji rank ikada.

Lajović iako je poražen u finalu ne može biti nezadovoljan, jer je ovo veliko iskustvo za njega. I njega čeka veliki skok na ATP listi, te će od ponedeljka Lajović biti 24. igrač sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje