Svi ljubitelji NFL- a će ovog vikenda uživati u rasporedu koji je pred nama, jer ćemo gledati derbi za derbijem. Jedan od derbija kola je svakako meč u kojem će igrati Nju Orleans i Los Anđeles Remsi.

Posle 8 odigranih kola Nju Orleans je na skoru od 6-1, dok sa druge strane Remsi imaju perfektnih 8-0. Biće ovo duel dve napadačke ekipe koje igraju na veliki broj poena, a zabava je zagarantovana.


                                                   Nju Orelans Sejntsi:

Sejntsi predvođeni Druom Brisom po našem mišljenju igraju najlepši fudbal. Osim onog poraza iz prvog kola od Tampe, Nju Orelans je zaređao šest vezanih pobeda što dovoljno govori u kakvoj su formi. Ima dosta ekipa koje su u dobroj seriji, ali ako pogledate protiv kojih ekipa su igrali Sejntsi onda brojka od šest pobeda još više dobija na značaju.

Nju Orleans je dobio Baltimor koji je vrlo snažan tim sa najjačom odbranom u ligi. Pre toga su dobili Minesotu koja je jedan od glavnih kandidata za samo finale. Dobili su Vašington koji je veoma dobar tim, a pre toga su dobili divizioni derbi protiv Atlante. Dakle, veoma težak raspored ako nas pitate, a Nju Orelans je ređao pobede kao od šale.

Ono što zaprepašćuje je način na koji Nju Orelans igra u napadu. Dru Bris predvodi napad na neverovatan način, a ove sezone je postao rekorder po broju prebačenih jardi. Sejntsi su u samom vrhu ligi kada je prosečan broj postignutih poena u pitanju, i ako neko može da pobedi Remse, onda su to svakako oni.

Povrede i izostanci:

DE: Markus Devenport – neće igrati
WR: Tomili Luis – povreda kolena, neće igrati
G: Džoš LeRibeus – povreda zgloba, neće igrati
DT: Džej Bromli – povreda ruke, neće igrati
WR: Ted Gin – povreda kolena, neće igrati
DB: Patrik Robinson – povreda zgloba, neće igrati
RB: Šejn Varin – upitan za ovaj meč
RB: Danijel Vasko – povreda vrata, neće igrati
TE: Majkl Humanavanui – povreda vrata, neće igrati
WR: Travin Dural – povreda ruke, neće igrati


                                                    Los Anđeles Remsi:

Četa Šona MekVeja nastavlja da pobeđuje, ali čini se kao da ovaj tim polako, ali sigurno pada sa formom. Meč protiv Grin Beja je pokazao da su oni uz pravu taktiku i te kako ranjivi i da sa njima može da se igra. Ipak, koncetracija mora da bude visokom nivou, jer su Remsi tim koji može da postigne mnogo poena, a malo je ekipa u ligi koji taj ritam može da prati.

Najbolji trkač Remsa Tod Grli nastavlja da teroriše protivničke odbrane, a u ovih 8 kola je uspeo da ostvari čak 15 TD. Taj igrač je prvenstveno trkač, ali ima dosta akcija u kojima igra i hvatača.

Bitna stvar za Remse će biti povratak Kupera Kapa koji se vraća nakon dve nedelje pauze zbog povrede kolena. Tako će Džared Gof imati na okupu ceo hvatački korpus koji čine Robert Vuds, Brendin Kuks i Kuper Kap.

Naše mišljenje je da Remsi polako padaju, i da ih pritisak lomi, a ostaje nam da vidimo dokle će držati oreol nepobedivosti.

Povrede i izostanci:

CB: Sem Šilds – prehlada, upitan za ovaj meč
LB: Dominik Izli – povreda kolena, neće igrati
CB: Akib Talib – povreda zgloba, neće igrati
WR: Majk Tomas – povreda kuka, neće igrati
WR: Paroh Kuper – povreda zgloba, neće igrati
DB: Afobi Laguda – upitan za ovaj meč
WR: Kendal Tomson – neće igrati
LB: Obo Okoronkvo – povreda stopala, neće igrati
DE: Morgan Foks – povreda kolena, neće igrati
CB: Kevin Peterson – povreda kolena, neće igrati
LB: Garet Sikels – neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Iako je ovo idealan meč za odigrati over poene mi smo se ipak odlučili da poverenje ukažemo Nju Orleansu koji je sigurno kadar da nanese prvi poraz Remsima.

Nju Orelans ima sve u svom timu što je potrebno da bi se dobili Remsi, a to je:

1) Imaju sjajnog QB koji ima previše iskustva da bi se uplašio ovakve utakmice. Dru Bris je legenda ovog sporta, i on živi za ovakve utakmice. On predovodi jedan od najjačih napada u ligi, i Nju Orleans je kadar da parira Remsima po broju poena.

2) Imaju iskusnog trenera koji zna da vodi ovakve utakmice. Šon Pejton je trener koji voli da rizikuje kada treba. Njemu nije strano da u četvrtom pokušaju sa 3-4 jarda ide dalje, a većina bi pantovala loptu. Njegovo vođenje utakmica nije šablonsko kao u većini timova, i zato će po nama Remsima biti teško da se nose sa njima.

3) Naravno, iskustvo je veoma bitno u ovakvim utakmica. Remsi koliko god da su dobri oni su još uvek mlada ekipa kojoj iskustva manjka. Nju Orleans sa druge strane pleni iskustvom, a ovakvih mečeva su odigrali mnogo.

Pored svega ovoga mišljenja smo da će Sejntsi biti veoma motivisani da pobede Remse. Ta nepobedivost kod svih ekipa budi dodatnu motivaciju, a to se najbolje moglo videti u ekipi Grin Beja koja možda nije najjača kada je odbrana u pitanju, ali generalno gledano oni su odigrali savršen meč. Da im se nije desio fambl verujemo da bi Rodžers uspeo da odvede svoj tim do šuta za tri poena i pobede.

Dakle, što više Remsi pobeđuju to se kod ostalih stvara sve veća motivacija. Koliko god to možda glupo zvučalo možda je i bolje za Remse da izgube, jer će tako skinuti sa sebe veliki pritisak. Oni će 99% biti prvi u svojoj diviziji tako da eventualni poraz ne bi mnogo uticao na njihov plasman i samopouzdanje.

Predlog za klađenje: Pobeda Nju Orelansa 1,90

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.