subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Njujork Džajants – Dalas Kaubojs – Najava meča

Nedelja je dan za američki fudnal. Danas se igra poslednje kolo regularnog dela šampionata, i neke ekipe imaju za šta da igraju. Među te timove spadaju divizijski rivali, Njujork Džajantsi i Dalas Kaubojsi. Kladionice su prednost dale Dalasu koji je favorit sa kvotom 1,75, a margina na poene iznosi 44,5.

Njujork Džajantsi:

Džajantsi su uprkos porazima u poslednjih par utakmica i dalje u igri za plej of. Glavni trener Džo Džadž je uradio sjajan posao iako su mnogi sumnjali u njega, jer je radio samo kao trener specijanog tima u Nju Inglandu. Ipak, pod njegovim vođstvom Džajantsi su dobili neku osnovu, a to je pre svega stabilna odbrana.

Pored stabilne odbrane Džadž je koliko toliko uspeo da nauči Danijela Džounsa da ne prodaje lopte tako olako. I dalje je to velika brojka kada je on u pitanju, ali napredak je evidentan.

Za prvu godinu sasvim solidno odrađen posao, a sada kada imaju šansu da se plasiraju u plej of nema sumnje da će dati sve da to i učine.


Dalas Kaubojsi:

Pričali smo o Dalasu toliko puta ove sezone. Posle mnogo godina promenjen je glavni trener, oformljen je tim za najviše domete, ali opet mnogo toga nije štimalo. U ranoj fazi sezone povredio se startni kvoterbek Dak Preskot i sve je otišlo u nepovrat. Dalas je za rezervnog kvoterbeka angažovao Endija Daltona koji je legitimni starter u NFL ligi. Trebalo mu je malo vremena da se uigra, ali čini se da je Dalas kliknuo u prethodnih par utakmica. Kaubojsi su u seriji od tri pobede, a posebno raduje efikasnost, jer su na sve tri utakmice postizali po 30+ poena.


Tok utakmice i predlog ua klađenje:

Pre nego što započnemo neku dublju analizu treba istaći šta je kocki u ovoj utakmici. Dakle, ko pobedi ima šansu da igra plej of, a za to će im biti potrebno da Filadelfija pobedi Vašington u poslednjoj utakmici ovog kola. S obzirom da Vašington ima problema sa kvoterbekom, pobeda Filadelfije nije tako nerealna.

Mi ovde prednost dajemo Dalasu, jer imaju pre svega iskusnijeg kvoterbeka i mnogo potentniji napad. Druga jako bitna stvar jeste rovitost Danijela Džounsa koji u poslednje vreme igra sa povredom. Očigledno je da ga povreda zadnje lože muči i da to nije zalečeno kako treba. Zbog te povrede Džouns je limitiran, jer ne može da trči, a kada to defanzivni koordinatori znaju onda je lakše braniti taj napad. Od toga sve počinje i to će po nama biti ključ meča.

Mišljenja smo da Džajantsi nemaju taj potencijal u napadu koji može da parira napadu Dalasa. Na poslednjih pet utakmica Džajantsi nisu išli preko 20 poena i to dovoljno govori o kakvom se napadu radi.  Dalas je u formi, Dalas je uhvatio ritam i konačno igraju onako kako se od njih očekuje, agresivno i na poen više. Odbrana se znatno popravila i iako je najgora u ligi mišljenja smo da će uspeti da zaustavi taj jalovi napad Džajantsa, a napad će da odradi svoje.

Predlog za klađenje: Pobeda Dalasa 1,75

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate na sopstvenu odgovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje