Advertisement
MaxBet

Thursday night football je rezervisan za divizijski derbi istočne divizije NFC-a u kojem će igrati Njujork Džajantsi i Filadelfija Iglsi.

Posle pet odigranih kola Džajantsi su na skoru od 1 pobede i 4 poraza, dok su aktuelni šampioni Filadelfiji Iglsi na skoru od 2 pobede i 3 poraza. Iako su i jedni i drugi na negativnom skoru i dalje imaju šanse za plasman u plej of, jer je divizija baš izjednačena, a tek slede mečevi unutar divizije.


Njujork Džajantsi

Popularni divovi iz Njujorka stagniraju već nekoliko sezona unazad. Prethodna sezona je bila za zaborav, jer je bila obeležena povredama i raznim kontroverzama. Relacija između QB Ilaja Meninga i glavnog trenera nije bila baš najbolja. Sve je dovelo do toga da se Mening u jednom trenutku preseli na klupu, a čak se pominjao i trejd. Ipak, do toga nije došlo. Mening je ostao u Njujorku, najveća zvezda tima Odel Bekam je potpisao vrlo jak ugovor, a pored njega u tim je došao sjajni RB Barkli od kojeg se mnogo očekuje. No, ni to nije donelo neka poboljšanja u igri. Napad Džajantsa izgleda sporo i predvidivo. Sve se svodi na Barklija i Bekama, a kada protivnici zatvore jednog nastaju problemi. Odbrana je solidna, ali ne može baš sve da zakrpi.

Ipak, i ovakvi Džajantsi i dalje imaju šanse za plej of, jer je divizija izjednačenija nego ikad.

Povrede i izostanci:

TE: E. Ingram – povreda kolena, neće igrati

WR: R. Šepard – povreda vrata, neće igrati

TE: R. Elison – povreda stopala, upitan za ovaj meč

WR: S. Voli – ne igra

RB: J. Stjuart – povreda stopala, neće igrati

C: J. Halapio – neće igrati

T: N. Bekton – povreda zgloba neće igrati

LB: J. Wilijams – povreda kuka, neće igrati

G: N. Gejts – povreda stopala,neće igrati

DB: S. Bil – povreda ramena, neće igrati

DT: K. Sokoli – povreda kolena, neće igrati

LB: U. Unga – upitan za ovaj meč


Filadelfija Iglsi:

Aktuelnim šampionima ne cvetaju ruže. Porazi se nižu, a sad su počele i povrede da im prave veliki problem. Prvi trkač tima Džej Adžaji je pokidao prednje ukrštene ligamente i za njega je sezona završena. S obzirom da su pre početka sezone trejdovali Lagereta Blanta, Filadelfija je došla do toga da nema pravog trkača. QB Karson Venc se jeste vratio, ali je daleko od forme i igara koje su ga krasile prethodne sezone. Ofanzivna linija ne radi dobar posao, jer vrlo lako dolaze do Venca, a sve to utiče na napad File koji je prethodne sezone radio kao mašina.

Još jedan veliki problem za Filu jeste raspored koji nije naivan. Oni su u ovih 5 kola igrali protiv ekipa od kojih su realno jači, a već imaju tri poraza. Kao aktuelni šampioni njihov raspored je najteži i od sad pa na dalje svaka utakmica je finale.

Povrede i izostanci:

LB: N. Geri – povreda zgloba, neće igrati

DT: T. Mekgil – upitan za ovaj meč

RB: D. Sprols – neće igrati

DT: H. Ngata – povreda lista, neće igrati

DB: C. Graham – neće igrati

LB: D. Alekander – povreda kvadricepsa, neće igrati

RB: Džej Adžaji – povreda kolena, neće igrati

FS: R. Meklaud – povreda kolena, neće igrati

WR: M. Valas – povreda noge, neće igrati

DB: D. Kilings – upitan za ovaj meč

WR: M. Holins – povreda prepone, neće igrati

TE: R. Rodžers – povreda kolena, neće igrati

CB: D. Ros – povreda zgloba, upitan za ovaj meč

DB: C. Maragos – povreda kolena, sigurno neće igrati

DB: E. Bouka – neće igrati


Tok meča i predlog za klađenje:

Statistika je deo svakog sporta pa i američkog fudbala gde se gotovo sve gleda kroz brojke. Mi smo naš tip za ovaj meč dobili kombinacijom statistike i izostanaka kojih ima na obe strane.

Evo šta kaže statistika:

Njujork Džajantsi su 19. u ligi kada je igra kroz vazduh u pitanju sa 262,2 osvojena jarda u proseku. To im je svakako jača strana, jer trčanjem prosečno osvajaju svega 75,6 jardi što je vrlo malo. Prosečno postižu 20,8 poena, a konverzija trećeg dauna je 40% što je odlično.

Ako se gledaju svi aspekti u napadu, Džajantsi zauzimaju 24. mesto od 32 ekipe.

Kada je odbrana u pitanju Džajantsi kroz vazduh dozvoljavaju 229 jardi, a kroz trčanje 124,4 što je veoma loše. Prosečan broj poena koji primaju iznosi 25,6 i to ih stavlja na 19. mesto u ligi ako se gledaju komplet odbrane.

Što se File tiče oni kroz vazduh u proseku osvajaju 253 jarde po čemu su 17. u ligi. Trčanjem osvajaju 110,8 jardi u proseku, a konverzija trećeg dauna je 37,7 %.

Odbrana File je sasvim korektna i ove sezone. Kroz vazduh dozvoljavaju 253 jardi što je korektno, a trčanje brane fenomenalno, jer u proseku dozvole svega 66 jardi.

Sve ovo kada se gleda ukupno stavlja na 7. mesto odbranu File u celoj ligi.

Dakle, kada se se sve sabere i oduzme imamo dva jalova napada  i jednu top odbranu.

Iako Njujork dozvoljava veliku jardažu kroz trčanje Fila to ne može da iskoristi, jer nema krštenog trkača. Karson Venc ima sjajne hvatačke opcije, ali ni on kao i ceo hvatački korpus nije u nekoj bajnoj formi.

Sa druge strane je jalovi napad Njujorka koji se svodi na trčanje Barklija i Odela Bekama kroz vazduh. Trčanjr neće ići, jer Fila to brani odlično, a Bekam će biti vrlo dobro čuvan sa dva, ili tri igrača.

Važnost meča takođe treba uzeti u obzir, jer ko bude izgubio biće u velikim problemima.

Mi očekujemo tvrd meč, jer su obe ekipe osakaćene povredama, a pobedu će doneti nečija odbrana.

Predlog za klađenje: Manje od 44.5 poena

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.