Advertisement

U zelenom delu Njujorka istoimeni tim će dočekati divizionog rivala Nju Ingland Patriote. Biće ovo duel dva veoma iskusna QB, jer će na terenu biti Džos Mekaun (39) i Tom Brejdi (41).

Džetsi posle 10 odigranih kola imaju tri pobede i deset poraza, dok Nju Inglad ima 10 pobeda i tri poraza. Bez obzira što je Nju Inglan veliki favorit, divizijski mečevi sa sobom uglavnom donose veliku zabavu i neizvesnonst posebno ako se igra protiv Toma Brejdija kojeg svi žele da pobede.


                                                       Njujork Džetsi:

Džetsi su u ovu sezonu ušli sa ruki QB Semom Darnoldom. Ovaj mladi QB je u početku igrao sasvim korektno posebno ako se uzme da mu je ovo tek prva profesionalna sezona. Ipak, kako je sezona odmicala počele su da se ređaju povrede, a on nije mogao da pruži nešto više. No, jedno je sigurno, Sem Darnold je budućnost Džetsa i sada kada je sezone skoro pa gotova nema smisla rizikovati njegovo zdravlje.

Forma Džetsa u poslednje vreme nije najbolja, jer na poslednjih pet utakmica imaju četiri poraza, a posebno je bio bolan ovaj poslednji kada im je slabašni Bafalo dao 41 poena i pobedio ih sa 41:10.

Povrede i izostanci:

QB: Sem Darnold – povreda stopala, neće igrati
G: Džejms Karpetner – povreda ramena, upitan za ovaj meč
FS: Markus Mej – povreda ramena, upitan za ovaj meč
LB: Brendon Kupeland – povreda lakta, upitan za ovaj meč
TE: Nil Sterling – potres mozga, neće igrati
RB: Bilal Pauel – povreda vrata, neće igrati
FS: Dag Midelton – neće igrati
LB: Džoš Martin – neće igrati
T: Ben Ijalena – povreda ramena, neće igrati
WR: Kvinton Paton – povreda stopala, neće igrati


                                                  Nju Ingland Patriotsi:

Nju Ingland je nakon poraza od Tenesija imao nedelju dana odmora pa u ovaj meč ulaze sveži i odmorni. Koliko smo mogli da vidimo Bil Beliček može da računa na sve igrače, a dobra vest za Toma Brejdija je povratak Roba Gronkovskog na teren posle nekoliko nedelja pauze zbog povrede leđa.

Mišljenja smo da je poraz od Tenesija došao u pravo vreme, jer sada slede oni pravi mečevi za Nju Ingland, a upravo sada trebate da bude na najvišem nivou. Bil Beliček je najbolji trener u ligi bez ikakve sumnje i sigurno će znati kako da motiviše svoj tim pred plej of koji sledi.

Bez obzira što je Nju Ingland 99% prvi u ovoj diviziji, meč protiv divizijskog rivala je uvek nešto posebno, i tu se uvek ide na pobedu.

Povrede i izostanci:

TE: Dvejn Alen – povreda kolena, upitan za ovaj meč
DB: Nejt Ebner – povreda kolena, upitan za ovaj meč
G: Šek Mason – povreda lista, upitan za ovaj meč
RB: Reks Burkhed – povreda vrata, neće igrati
RB: Džeremi Hil – povreda ligamenta kolena, neće igrati
C: Brajan Švanke – povreda stopala, neće igrati
CB: Erik Rou – povreda prepone, neće igrati
WR: Amara Darbou – povreda kuka, neće igrati
T: Ajzea Vin – povreda Ahilove tetive, neće igrati
LB: Kristijan Sem – neće igrati
T: Džon Ulrih – povreda stopala, neće igrati
TE: Rajan Izo – neće igrati
WR: Braksto Berios – neće igrati


Tok utakmice i predlog za klađenje:

Nema sumnje da je ovde Nju Ingland favorit, a evo na čemu mi baziramo naš tip:

1) Nju Ingland je imao nedelju dana pauze koja im je dala vremena da se pre svega izleče. Kada je Nju Ingland u full sastavu retko ko može da se nosi sa njima. Rob Gronkovski se vraća, a to ovom timu da je drugu dimenziju.

2) Njujork Džetsi će igrati sa rezervni QB Džoš Mekau koji dugo već nema neki kontinuitet igara. Mišljenja smo da mu ovaj meč neće leći dobro, jer Patriote retko kad gube dve utakmice za redom. Mekau je u meču protiv Bafala bacio dva INT i to protiv Bafala koji je duplo slabiji tim od Nju Inglanda. Verujemo da će pritisak pojesti iako je iskusan igrač i da će u ovom meču biti još gori nego u prethodnom.

3) Ako vam Bafalo da 41 poen, a to je jedna od najslabijih ekipa kada je poentiranje u pitanju, onda znate koliko je sati. Ta odbrana Džetsa je veoma loša, a sada kada nemaju za šta da igraju verujemo da že biti i gora. Nju Ingland se polako priprema za plej of i mišljenja smo da ćemo videti mnogo novih akcija koje su spremljene baš za ovaj deo sezone.

Kada se sve sabere i oduzme sve osim pobede Nju Inglanda bi bilo veliko iznenađenje, a mi smo se odlučili za poene. Za prelazak date margine potrebno je da Nju Ingland postigne barem 1 TD po četvrtini što je više nego realan scenario.

Predlog: Nju Ingland više od 27,5 poena 1,85

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here