četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Njujork Džetsi – Predstava tima za novu sezonu

Polako krećemo sa predstavlanjem timova za novu NFL sezonu. Do početka sezone ima nešto više od mesec dana, a mi ćemo se potruditi da do početka svaku ekipu predstavimo što je detaljnije moguće. Krećemo sa istočnom divizijom AFC-a, a prva ekipa biće Njujork Džetsi

Slavna franšiza iz Nju Džerzija krenula je u novi ribilding. Da, nekako se stekao utisak da ova ekipa na dve godine vrši rekonstrukciju tima i na konto toga postali su predmet sprdnje. Prošla sezona je bila očajna za Njujork Džetse. Mnogo toga nije štimalo u timu, od napada do odbrane, pa sve do stručnog štaba. Sada već bivši trener Adam Gejts nije znao šta da radi sa ovom ekipom, a situacija je bila toliko loša da je prva zvezda tima Džamal Adams zatražio trejd i otišao je u Sijetl Sihokse. Skupo plaćeni trkač Livion Bel takođe je bio nezadovoljan svojom ulogom, a i trenerom, te je i on trejdovan u Kanzas Siti Čifse. Ukratko, bila je to haotična situacija u timu, ali čini se da su konačno napravili pravi korak.

Franšiza kreće od nule, a sve je krenulo od promene trenera. Adam Gejts je bivši, a novi šef stručnog štaba je Robert Salah koji je do skoro radio kao defanzivni koordinator San Francisko 49ersa. Salah je sa sobom doneo novi stručni štab koji polako, ali sigurno treba da sklapa kockice. On je pretežno defanzivno orijentisan trener pa se očekuje da pravljenje time počne od odbrane.

Igrački kadar je takođe pretrpeo velike promene. Počelo se sa onom najbitnijom, a to je mesto kvoterbeka. Uzdanica Džetsa Sem Darnold trejdvan je u Karolina Panterse, a Džetsi su na draftu birali Zeka Vilstona. Vilson je bio drugi pik na draftu i od njega se očekuje da nosi tim u narednim sezonama. Mnogi su skeptični povodom njegovih nastupa u sezoni koja dolazi, ali svakom treba pružiti šansu.

Pored Zeka Vilstona draftovani su još ofanzivni linijaš Alija Vera Taker (prva runda drafta), hvatač Elajdža Mur (druga runda drafta), trkač Majkl Karter (četvrta runda drafta).

Pored draftovanih igrača tim su još pojačali Kori Dejvis (WR), Tevin Kolmen (RB), Vini Kari (DE), Kilan Kol (WR), Džarad Dejvis (LB), Den Fini (OG), Džastin Hardi (CB), Lamarkus Džojner (FS), Tajler Kroft (TE), Karl Loso (DE), Kori Levin (OG) i Šeldon Renkins (DT).

Deo roster možete videti na slici ispod, s tim što će do početka sezone sigurno biti određenih promena.

Očekivanja:

Ako bi gledali igrački kadar rekli bismo da su Džetsi ubedljivo najslabija ekipa u diviziji, a od nje sve kreće. Bafalo Bilsi, Nju Ingland Patriotsi i Majami Dolfinsi su za klasu iznad u svakom segmentu igre. Od trenera, igrača, pa i činjenice da su sve ekipe bar godinu dana zajedno, sve je to na strani protivnia Džetsa. Oni zaista kreću od nule i od njih se ne očekuje ama baš ništa.

E sad, to može da bude dobra, ali i loša stvar. Ukoliko ne bude pritiska iz toga može samo da izađe nešto dobro. Salah je trener koji je radio sa Šenehanom nekoliko sezona i sigurno je nešto od njega naučio.

Igrački kadar je sasvim korektan. Kori Dejvis koji je došao iz Tenesija bića svakako prva hvatačka opcija, a odma iza njega je tu Kinan Alen.

Ipak, mi smatramo da Džetsi neće biti ekipa koja će igrati mnogo kroz vazduh. Ovo je tek prva sezona za Zeka Vilsona na pro nivou, a u toj godini se igrač uvodi u sistem. San Francisko je u prethodne 2-3 sezone bio trkačka ekipa, i nešto slično se očekuje od Džetsa. Trčanje, kratka jardaža kroz pas i neki play action. Takvom igrom kvoterbek bi mogao stekne iskusvo i samopouzdanje, što je možda i nabitnije. Dakle, treba očekivati da Tevin Kolmen i ostatak trkačkog korpusa zablisa ove sezone.

Takođe,  draft je pokazao da su se u Džetsima okrenuli prevashodno odbrani. Od 10 igrača koliko su birali na draftu, čaj osam je birano za odbranu. To je jasan pokazatelj u kom smeru se ide, te će napad Džetsa vrlo verovatno biti konzervativan.

S obzirom da su u prethodnih par sezona bili kanta za nabijanje, raspored Džetsa za narednu sezonu nije strašan. Imaju mečeve protiv timova kao što su Hjuston, Džeksonvil, Sinsinati, Denver i tako tih timova koji su u sličnoj situaciji kao oni. To su utakmice u kojima će Džetsi zaista imati šansu za pobedu.

Neka priča o plej ofu je fantatija. AFC konferencija je krcata timovima koji ciljalju ne samo na plej of nego i na ono najveće. Džetsi sigurno nisu među tim timovima, no i oni to znaju.

Ova sezona će poslužiti da Salah prevashodno nametne svoj sistem i vidi na koga može da računa. Ovaj prosec ribildinga će sigurno trajati još 2-3 godine, a dok to bude trajal Džetsi vrlo verovatno neće igrati plej of.


Fotografije su preuzete sa: https://www.newyorkjets.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje