sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Njujork Džetsi – Predstavljanje timova za novu NFL sezonu

Nastavljamo sa predstavljanjem timova za novu NFL sezonu, danas su na redu Njujork Džetsi.

Prošla sezona: 7-9

Napad:

– Total: 32. napad lige koji je u proseku osvajao 273 jarda po utakmici i postizao 17,3 poena.

– Igra po zemlji: 31. napad lige sa 78,6 jardi po utakmici. Postilgli su 5 TD uz 5 famblova.

– Pas igra: 29. napad lige sa 194,4 jarda po utakmici. Kompletirani pasovi 323/521, postigli 19 TD, ali i 16 INT.

Odbrana:

– Total: 7. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 323,1 jardi i 22,4 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 2. odbrana lige sa 86,9 dozvoljenih jarda, uz 12 TD i 8 izdejstvovanih famblova.

– Pas igra: 17. odbrana lige sa 236,2 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su neverovatnih 25 TD uz 12 INT.


Njujork Džetsi su bez ikakve sumnje jedno od najvećih razočaranja iz prethodne sezone. Zaista su oformili više nego respektabilan tim koji je bio skup iskusnih i mladih igrača, ali nije išlo. Došao je Livion Bel iz Pitsburg Stilersa da ojača igru po zemlji, došao je Si Džej Mozli iz Baltimor Rejvensa da dodatno ojača tu odbranu, ali povrede i splet nesrećnih okolnosti su uticali da Džetsi završe sezonu sa 7-9 i vežu 10. godinu kako nisu igrali plej of.

U ovom trenutku situacija u redovima Džetsa nije dobra. Naime, njihov možda i najbolji igrač Džamal Adams zatražo je trejd, jer mu se ne sviđa u kom smeru Džetsi idu. Bilo tu dosta drame, a na kraju uprava ga je trejdovala u Sijetl Sihokse, a za uzvrat dobila nekoliko pikova na sledećem draftu. Si Džej Mozli je iskoristio klauzulu da ne zaigra ove sezone zbog pandemije koronavirusa. Ima još mnogo toga što ne funkcioniše u redovima Džetsa, ali nećemo se baviti mnogo time.

Najveći problem Džetsa u ovom trenutku jeste nedostatak odlučnosti. Iz svega što oni rade ne može se jasnno zaključiti d ali idu da ojačaju napad, ili odbranu.

Ove sezone izgleda da je akcenat bačen na napad, i da se zaštiti Sem Darnold. Livion Bel je došao kao veliko pojačanje, ali nije pružio partije kakve su se od njega očekivale. Sem Darnold je konsantno bio pod veliki pritiskom, često sekovan i prebijan od strane protivničkih odbrana. U skladu sa tim Džetsi su na draftu birali dva ofanzivna tekla, Mikaj Bektona i Kamerona Klarka. Draftovali su i hvatača Denzela Mimsa. U tim je došao i Frenk Gor da ojača i pomogne Livionu Belu u bekfildu. Došao je i Brašad Periman iz Tampe.

Dakle, ide se na to da se zaštiti Sem Darnold i omogući Belu i Goru da dobijaju svoje jarde.

Kada je odbrana u pitanju ona je dosta slabija ove sezone. Džamal Adams kao najbolji sejfti u ligi je otišao i njegov nedostatak će teško biti pokriven. Mozlija takođe neće biti, tako da će i lajnbekerska linija biti oslabljena. Ta odbrana je prošle sezone bila solidna, ali ova će biti suvi prosek.


Plasman:

Prošlogodšinjih 7-9 je bio više nego solidan učinak za Džetse i ako to ponovo to će biti uspeh. Ipak, mi sumnjamo u to, jer je dovizija u kojoj se nalaze ojačana sa svih strana, pa Džetsi ne mogu da računaju ni na pobede protiv „novog“ Majamija. Plej of je daleko za ovaj tim, ali biće zanimljivo gledati Darnolda i Bela sa ojačanom ofanzivnom linijom.


Fotografije su preuzete sa: https://www.newyorkjets.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje