Andres Nocioni objavio je penziju putem pisma upućenom javnosti koje je objavio na svom Twitter nalogu. Igrač Real Madrida se oporostio od navijača rekavši da će dati sve od sebe u poslednjih par meseci koji mu preostaju.

„ Daću sve od sebe da osvojim Evroligu i Endesa ligu. Živim kako sam i igrao, uvek sam bio iskren i dao sve od sebe za svaki klub u kojem sam nastupao. Želim da završim karijeru na najvišem mogućem nivou u najvećem klubu na svetu“.

Moja najveća želja je bila da uspem u Evropi, a ja sam uspeo i to, a zaigrao sam i u NBA. Vikao sam, plakao, radovao i stasao. Nikada nisam odustajao. Ni u najgorim momentima, koje sam takođe imao“.
 
„ Na kraju bih želeo da se zahvalim klubovima u Argentini, Španiji i SAD što su me prihvatili. Potrudiću se da završim karijeru trijumfalno“.
Nocioni profesionalno igra košarku već 21. godinu, a nastupao je za klubove u domovini, a od španskih za Tau Ceramicu (Baskoniu), Manresu i Real Madrid. U NBA je nosio klubove Bullsa, Kingsa i Sixersa.
Osvojio je Evroligu sa Realom, bio najkorisniji igrač F4, dok je osvojio i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2008.

Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/ . Ukoliko imate nekih sugestija ili kritika, pišite nam u komentaru ispod.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here