Advertisement

Nemački bundesligaš – Schalke 04 prolazi kroz zaista turbulentu sezonu, koju će najverovatnije “platiti” ispadanjem u niži rang takmičenja.

Uprava kluba iz Gelzenkirhena je nakon veoma ubedljivih poraza od Borussia Dortmund (0:4), a zatim i od Stuttgart-a (5:1), donela odluku da otpusti dosadašnjeg šefa struke – Christian Gross. Pored švajcarskog stručnjaka, klub su napustili i njegovi asistenti – Rainer Widmayer, Sascha Riether, Werner Leuthard.

“Nakon dva razočaravajuća prikazivanja protiv Dortmunda i Štutgarta, ovakve odluke su bile neizbežne. Istovremeno, odgovornost sada pada na tim da pokuša i bude što uspešniji u preostaloj trećini sezone. Igrači to duguju klubu i navijačima “, rekao je Jens Buchta, predsednik Upravnog odbora.

Schalke 04 je tako po treći put u ovoj takmičarskoj godini smenio glavno trenera, jer se sezonu započeo – David Wagner, kratak period Manuel Baum je predvodio ekipu, dok je sada i Christian Gross dobio otkaz.

Popularni “The Miners” se nakon 23. odigranog kola u “Bundesliga” nalaze na poslednjem mestu na tabeli sa svega 9 osvojenih bodova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here