Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je masters u Sinsinatiju. On je u velikom finalu bio bolji od velikog rivala Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:4 6:4.

S obzirom na istorijat njihovig mečeva i samu važnost današnjeg finala očekivala se mnogo veća borba. Na startu meča se videlo da je Federer nervozan, i da nema jasan plan igre.

Sve se svodilo na servise i jake forhende koji mu danas nisu išli kako je očekivao. U nekim ključnim trenucima Federer je pravio duple sesrvis greške što naravno nije karakteristično za njega.

Ipak, i pored loše igre Federer je imao šansi da se vrati u meč. Početkom drugog seta, Federer je iskoristio mali pad koncetracije kod Đokovića i uspeo da pobede sa 2:0. No, Đoković se brzo vratio i vratio brejk već u sledećem gemu. U tim trenucima se videlo da Federer ne zna šta da radi, a pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje.

Đoković je ključni brejk napravio u sedmom gemu drugog seta, i kasnije rutinski čuvao svoj servis do kraja.

Titulom u Sinsinatiju Novak Đoković je postao jedini teniser koji je uspeo da osvoji sve turnire iz masters serije 1000, a ima ih devet. Pored toga, Đoković je povećao prednost u međusobnim duelima protiv Federera, a titula u Sinsinatiju je njegov 31. masters u karijeri.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.